Kraków
Moderator: Moderatorzy
Re: Kraków
Witam
Czy coś się zmieniło w kwestii Krakowa? Gdzie można wypić piwo bezglutenowe, najlepiej w centrum. Jest jakiś PUB?
6 lat na diecie, a pozostaje mi picie piwa w domu, ehhh:)
Czy coś się zmieniło w kwestii Krakowa? Gdzie można wypić piwo bezglutenowe, najlepiej w centrum. Jest jakiś PUB?
6 lat na diecie, a pozostaje mi picie piwa w domu, ehhh:)
Hej,
Ja znam i polecam dwa.
Mój faworyt czyli Strefa Piwa na ul. Józefa 6, polecam dać im znać przez fb żeby zabezpieczyli odpowiednią ilość, bo może się zdarzyć, że byłem dzień wcześniej (w ofercie Kormoran, Bernard, Celia)
i
Multi Qlti Tap Bar na ul. Szewskiej 21
W ofercie Celia i Bernard. Byłem tam kilka razy i zawsze były, ale lepiej wcześniej zapytać.
Zakładam, że takich miejsc jest dużo więcej, dlatego też czekam na propozycje innych osób.
Pozdrawiam
rafjas
Ja znam i polecam dwa.
Mój faworyt czyli Strefa Piwa na ul. Józefa 6, polecam dać im znać przez fb żeby zabezpieczyli odpowiednią ilość, bo może się zdarzyć, że byłem dzień wcześniej (w ofercie Kormoran, Bernard, Celia)
i
Multi Qlti Tap Bar na ul. Szewskiej 21
W ofercie Celia i Bernard. Byłem tam kilka razy i zawsze były, ale lepiej wcześniej zapytać.
Zakładam, że takich miejsc jest dużo więcej, dlatego też czekam na propozycje innych osób.
Pozdrawiam
rafjas
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
W Manzanie na miodowej chwalili się ostatnio, że mają bezglutenowe piwo (wydaje mi się, że był to Kormoran. Taki duży napis "bezglutenowe" na butelce) .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi. z chęcią sprawdzę przez Was polecone.
Gdyby ktoś znał jeszcze to podawajcie.
Edit: wysłałem maila do tego Multo Qlti i dostałem odpowiedz następującą: Na obecną chwilę tylko Celia bezglutenowa w butelce.
Gdyby ktoś znał jeszcze to podawajcie.
Edit: wysłałem maila do tego Multo Qlti i dostałem odpowiedz następującą: Na obecną chwilę tylko Celia bezglutenowa w butelce.
Józefa 6 wymiata
W stałej ofercie (na teraz wszystko dostępne) mamy:
- Kormoran Bezglutenowe Jasne
- Wąsosz Chmielakia
- Bernard Bezlepkovy
- Celia
- Celia Dark
- BrewDog Vagabond Pale Ale
W stałej ofercie (na teraz wszystko dostępne) mamy:
- Kormoran Bezglutenowe Jasne
- Wąsosz Chmielakia
- Bernard Bezlepkovy
- Celia
- Celia Dark
- BrewDog Vagabond Pale Ale
- salsamichal
- Aktywny Forumowicz
Sa dwa piwka ktorych nie znam musze sie skusic i odwiedzic ten sklep
vita mancipio nulli datur, omnibus usu
Byłem i jest świetnie. Dziękuję za polecenie rafjasowi
Miła atmosfera, zaciszne miejsce, lekka muzyczka w tle Obsługa barmana też świetna. No i jest jednak z czego wybierać, a nie jedno piwo na krzyż. Polecam się wybrać.
Miła atmosfera, zaciszne miejsce, lekka muzyczka w tle Obsługa barmana też świetna. No i jest jednak z czego wybierać, a nie jedno piwo na krzyż. Polecam się wybrać.
W Krakowie polecam najlepsze bezglutenowe lody, naturalne, w małej lodziarni na Placu Wszystkich Świętych. Mają nieziemskie pistacjowe, słony karmel, a ostatnio zajadałam się miętowymi. Mają kubeczki papierowe, ale też takie osobno pakowane b-g rożki, za jakąś niewielką opłatą. Obsługa bardzo fajna i znają się na rzeczy, aż miło
- salsamichal
- Aktywny Forumowicz
A gdzie w Krakowie stołujecie się na mieście chodzi mi o jakieś restauracje bary nie koniecznie Bg ale takie w których obsługa ma pojęcie co to jest dieta Bg testowaliscie i było ok bez rewolucjii i proszę was coś dalej niż rynek bo chociaż pochodzę z Krakowa to na rynku z 3 lata nie byłem:)
vita mancipio nulli datur, omnibus usu
Z tych nie z Menu, to polecam Leniwe Kopytko na Dajworze. Byłam tam jakieś pół roku temu z rodzinką na obiedzie. Menu mają zmienne w zależności od tygodnia, raczej sezonowo. Obsługiwał nas chyba właściciel lokalu i na pytanie co ktoś na diecie bezglutenowej może zjeść, potrafił odpowiedzieć w sposób zadowalający, analizując składy każdej potrawy . Nie wiem niestety jak z przygotowywaniem potraw, bo to były początki mojej diety i oprócz składu nie wiedziałam o co pytać. Ale byli na tyle sympatyczni i otwarci, że na pewno byli by w stanie odpowiedzieć na wszystkie pytania.
I to by było na tyle z mojej strony, więc podbijam pytanie Michała, bo też chętnie przetestowałabym nowe miejsca
I to by było na tyle z mojej strony, więc podbijam pytanie Michała, bo też chętnie przetestowałabym nowe miejsca
Czy ktoś z Was kupuje/zamawia pączki w Krakowie?
Z zazdrością patrzę na Warszawę i ich cukiernie...
Kilka lat bez pączków w tłusty czwartek udało się przetrwać, ale może ktoś z Was coś by wiedział?
Z zazdrością patrzę na Warszawę i ich cukiernie...
Kilka lat bez pączków w tłusty czwartek udało się przetrwać, ale może ktoś z Was coś by wiedział?
"Prawda jest tylko jedna i prawda zawsze leży... tam, gdzie leży "
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Fakt faktem nie dogadałam się w kwestii czystości surowców (kwestia śladowych ilości glutenu w produktach) i wybieram się do nich w przyszły czwartek na większy rekonesans, natomiast twierdzą, że mają bezglutenowe wyroby i twierdzą, że będą mieć również bezglutenowe pączki - Legal Cakes Kraków na ul. Tomasza.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
- salsamichal
- Aktywny Forumowicz
Krakowskie Bezglutki!
Czy ktoś już się wybrał do Hurry Curry na szpitalnej? Dzisiaj odkryłam informacje o dołączeniu do "Menu", aż w szoku jestem że mi gdzieś uciekła ta informacja. Na forum o tym głucho, a tam jest przecież mięsko
http://www.hurrycurry.pl/menu/
Czy ktoś już się wybrał do Hurry Curry na szpitalnej? Dzisiaj odkryłam informacje o dołączeniu do "Menu", aż w szoku jestem że mi gdzieś uciekła ta informacja. Na forum o tym głucho, a tam jest przecież mięsko
http://www.hurrycurry.pl/menu/