LIDL
Moderator: Moderatorzy
Re: LIDL
"Z okazji tygodnia włoskiego dostępne są sosy do makaronów bezglutenowe (skład mają dobry) pasta pomidorowa, oliwkowa i z papryczką chilli z napisem produkt bezglutenowy. "
Sosy, te po 4,99 w słoiczkach 350g, faktycznie skład mają OK, o ile przyprawy i aromaty Np. aromat dymu wędzarniczego nie zawierają czegoś o czym nie napisano. Ale napisu produkt bezglutenowy, to pomimo długiego oglądanie słoików nie znalazłam.
Chyba więc pasta pomidorowa z tymże napisem to miało być coś innego?
Sosy, te po 4,99 w słoiczkach 350g, faktycznie skład mają OK, o ile przyprawy i aromaty Np. aromat dymu wędzarniczego nie zawierają czegoś o czym nie napisano. Ale napisu produkt bezglutenowy, to pomimo długiego oglądanie słoików nie znalazłam.
Patrzcie, co mamy od poniedziałku - chlebki w Lidlu
http://gazetka.lidl.pl/9fc9d499-b534-4d ... 0c6dca/#/2
http://gazetka.lidl.pl/9fc9d499-b534-4d ... 0c6dca/#/2
-
- Aktywny Forumowicz
patrzyłam jak sroka w gnat na te sosy, i również ;/ nie zauważyłam napisu. A ze względu że w 1 był jeszcze chyba jakiś ser to w ogóle odpadły
A pro po lidla? czy ktoś z Was się orientuje czy np. chleby bywają w lidlu na co dzień czy tylko od "okazji"?
Noi drugie pytanie... bo na razie jeszcze nie bywam tam na co dzień.
Przeprowadzam się na targówek (okolice zajezdni A517) i wiem że tam blisko jest lidl, czy ktoś z Was również robi tam zakupy i może podpowiedzieć jak tam wygląda "zaopatrzenie"?
Co oprócz wędlin Pikok z napisem "produkt bezglutenowy" jest jeszcze na stałe przetestowane? czy ktoś z Was ma jakąś swoją "stałą" listę, tzw. nielicencjonowanych ale bezpiecznych produktów?
dziękuję z góry za odpowiedź
pozdrawiam Monika
A pro po lidla? czy ktoś z Was się orientuje czy np. chleby bywają w lidlu na co dzień czy tylko od "okazji"?
Noi drugie pytanie... bo na razie jeszcze nie bywam tam na co dzień.
Przeprowadzam się na targówek (okolice zajezdni A517) i wiem że tam blisko jest lidl, czy ktoś z Was również robi tam zakupy i może podpowiedzieć jak tam wygląda "zaopatrzenie"?
Co oprócz wędlin Pikok z napisem "produkt bezglutenowy" jest jeszcze na stałe przetestowane? czy ktoś z Was ma jakąś swoją "stałą" listę, tzw. nielicencjonowanych ale bezpiecznych produktów?
dziękuję z góry za odpowiedź
pozdrawiam Monika
Chlebka bg w lidlu jeszcze nie namierzyłam, nawet przy okazji promocji, a bywam w tym sklepie co najmniej raz w tygodniu, bo mam blisko. Moja stała lista zakupów rzeczy bez skreślonego kłoska to:
ryż Tira dell
kasza jaglana, kasza gryczana, zielona soczewica Cornfarm
Sezamki tastino
krówki Flaggis
jogurty, sery białe, sery żółte, śmietana Pilos
pasztet pikok z wątrobą z gęsi albo z mięsem, produkowany w Czechach, ma skrobię z manioku.
Sezamki i krówki mają syrop glukozowy, oczywiście, jak to Lidl, lakonicznie odpowiadają na maile, że skoro alergen nie jest wymieniony na opakowaniu, to produkt jest bezpieczny. Na opakowaniu glutenu wymienionego nie ma, jem te krówki i sezamki, nie zauważyłam,żeby było mi po nich gorzej (ale lepiej to też nie).
Poza tym kupuję w lidlu wędliny dulano z napisem produkt bezglutenowy.
Mój lidl jest dość dobrze zaopatrzony jeśli chodzi o warzywa i owoce.
ryż Tira dell
kasza jaglana, kasza gryczana, zielona soczewica Cornfarm
Sezamki tastino
krówki Flaggis
jogurty, sery białe, sery żółte, śmietana Pilos
pasztet pikok z wątrobą z gęsi albo z mięsem, produkowany w Czechach, ma skrobię z manioku.
Sezamki i krówki mają syrop glukozowy, oczywiście, jak to Lidl, lakonicznie odpowiadają na maile, że skoro alergen nie jest wymieniony na opakowaniu, to produkt jest bezpieczny. Na opakowaniu glutenu wymienionego nie ma, jem te krówki i sezamki, nie zauważyłam,żeby było mi po nich gorzej (ale lepiej to też nie).
Poza tym kupuję w lidlu wędliny dulano z napisem produkt bezglutenowy.
Mój lidl jest dość dobrze zaopatrzony jeśli chodzi o warzywa i owoce.
Lidl jest znany z tego, że ma dobrze oznaczone produkty na zawartość różnych alergenów, jeżeli skład jest dobry to myślę że można spokojnie jeść dany produkt, na tych sosach faktycznie nie ma napisu produkt bezglutenowy, ale skład jest ok.sekunda pisze:"Z okazji tygodnia włoskiego dostępne są sosy do makaronów bezglutenowe (skład mają dobry) pasta pomidorowa, oliwkowa i z papryczką chilli z napisem produkt bezglutenowy. "
Na paście z papryczką chilli jest napis produkt bezglutenowe, natomiast na paście z oliwek nie ma, ale skład jest jak najbardziej w porządku
-
- Nowicjusz
oo to lecę kupić, dobra wiadomość
W moim Lidlu jest dokładnie tak samo, mam nadzieję że chleb bezglutenowy będzie na stałe w ofercie Lidla.Pajacynka pisze:U mnie chleby leżały w osobnym koszu, ale w gablotce z muffinami. Wszystkie opakowania czyściutkie, nie bałam się brać
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
U mnie było tyle okruchów na bg pieczywie, że niestety nie zaryzykowałam
Niby w osobnym pojemniku, ale bezpośrednio pod chlebem oliwskim. Powinno być najwyżej
Niby w osobnym pojemniku, ale bezpośrednio pod chlebem oliwskim. Powinno być najwyżej
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.