LIDL
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3643
- Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
- Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Re: LIDL
Wczoraj w Lidlu widziałam cydr Miłosławski - 0,5l za 3,99zł.
Kupiłam też konserwy rybne na stanowisku promocyjnym - 2 były bezpieczne (wędzona i w pomidorach), a trzecia w jakimś żółtym sosie zawierała skrobię pszenną.
W przyszłym tygodniu będzie tydzień francuski - mnóstwo serów, salami (pewnie chociaż część z tego będzie dla nas bezpieczna). Poza tym będzie urządzenie do lodów i silikonowe foremki na ciasteczka
Kupiłam też konserwy rybne na stanowisku promocyjnym - 2 były bezpieczne (wędzona i w pomidorach), a trzecia w jakimś żółtym sosie zawierała skrobię pszenną.
W przyszłym tygodniu będzie tydzień francuski - mnóstwo serów, salami (pewnie chociaż część z tego będzie dla nas bezpieczna). Poza tym będzie urządzenie do lodów i silikonowe foremki na ciasteczka
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
- uniaczek
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 507
- Rejestracja: sob 19 sty, 2013 17:25
- Lokalizacja: Gniezno
Re: LIDL
Kochani polecam Wam lody w niebieskich pudełkach Noblissima, które są teraz w promocji w Lidlu. My jemy orzechowe, czekoladowe i stracatella. Orzechowe Noblissima to najlepsze lody jakie jadłam
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3643
- Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
- Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Re: LIDL
Nie próbowałam. A skład mają w porządku? Jutro zamierzam polować na winniczki I sprawdzę, które sery i salami z Tygodnia Francuskiego są bezpieczne
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Re: LIDL
Pisalam w sprawie lodów, ktore mozna kupic w Lidlu i odpisali tak:
Data zgłoszenia: 2014-05-16
Numer zgłoszenia: 7694070
Szanowna Pani,
uprzejmie dziękujemy za kontakt z naszą firmą oraz za zwrócenie uwagi na nasz asortyment.
W odniesieniu do Pani zgłoszenia chcielibyśmy poinformować, iż zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami prawa (Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych / Dz.U. 2007 nr 137 poz. 966) zboża zawierające gluten są zaliczane do składników alergennych. Jeżeli zatem jakikolwiek składnik wchodzący w skład środka spożywczego zawiera gluten, należy go koniecznie we właściwy sposób podać w liście składników, podając za każdym razem odniesienie do nazwy składnika alergennego – np. „skrobia pszenna” czy „syrop glukozowy (z pszenicy)” lub „płatki jęczmienne”. Od dnia 13.12.2014 r. składniki alergenne zgodnie z wymogami Rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 będą musiały być dodatkowo wyróżnione na liście składników.
W przypadku, gdy produkt może potencjalnie zawierać składnik alergenny w wyniki nieuniknionego, minimalizowanego zanieczyszczenia krzyżowego (np. pochodzącego z linii produkcyjnej), wówczas w oznakowaniu tego produktu pojawia się informacja „Może zawierać... / Może zawierać śladowe ilości…”.
W celu stwierdzenia i dokonania właściwego wyboru produktu zawierającego lub niezawierającego gluten, prosimy o dokładne zapoznanie się z etykietą danego artykułu.
Z poważaniem
Magdalena Saracen
Lidl Polska
Data zgłoszenia: 2014-05-16
Numer zgłoszenia: 7694070
Szanowna Pani,
uprzejmie dziękujemy za kontakt z naszą firmą oraz za zwrócenie uwagi na nasz asortyment.
W odniesieniu do Pani zgłoszenia chcielibyśmy poinformować, iż zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami prawa (Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych / Dz.U. 2007 nr 137 poz. 966) zboża zawierające gluten są zaliczane do składników alergennych. Jeżeli zatem jakikolwiek składnik wchodzący w skład środka spożywczego zawiera gluten, należy go koniecznie we właściwy sposób podać w liście składników, podając za każdym razem odniesienie do nazwy składnika alergennego – np. „skrobia pszenna” czy „syrop glukozowy (z pszenicy)” lub „płatki jęczmienne”. Od dnia 13.12.2014 r. składniki alergenne zgodnie z wymogami Rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 będą musiały być dodatkowo wyróżnione na liście składników.
W przypadku, gdy produkt może potencjalnie zawierać składnik alergenny w wyniki nieuniknionego, minimalizowanego zanieczyszczenia krzyżowego (np. pochodzącego z linii produkcyjnej), wówczas w oznakowaniu tego produktu pojawia się informacja „Może zawierać... / Może zawierać śladowe ilości…”.
W celu stwierdzenia i dokonania właściwego wyboru produktu zawierającego lub niezawierającego gluten, prosimy o dokładne zapoznanie się z etykietą danego artykułu.
Z poważaniem
Magdalena Saracen
Lidl Polska
.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...