Miło nam poinformować, że certyfikat programu MENU BEZ GLUTENU otrzymała firma cateringowa oferująca posiłki dla dzieci i młodzieży w warszawskich placówkach szkolnych i przedszkolnych.
Działalność Gastronomiczna Elżbieta Socha, bo tak nazywa się certyfikowany przez nasze Stowarzyszenie catering, to niewielka rodzinna firma. W swoim menu oferuje różnorodne diety – wegetariańską, bezmleczną, bezglutenową oraz wiele innych.
Obecnie firma obsługuje stołówki czterech szkół na terenie Warszawy:
1. Szkoła Podstawowa nr 1 im. G. Morcinka, ul. Wilcza 53
2. Szkoła Podstawowa nr 66 im. ks. Juliana Chrościckiego, ul. Przepiórki 16/18
3. Zespół Szkół nr 79 im. Stanisława Kostki Potockiego, ul. Wiertnicza 26
4. Szkoła Podstawowa nr 169, ul. Uprawna 9/17
Oferta cateringu nie jest skierowana jedynie do szkół i przedszkoli, firma zajmuje się obsługą cateringową różnorodnych imprez okolicznościowych (eventy, przyjęcia urodzinowe, komunijne, menu świąteczne, pikniki itp.), oferuje także wyroby cukiernicze w nowoczesnej odsłonie. Z cateringu mogą zatem korzystać nie tylko dzieci, ale także dorośli.
Warto podkreślić, iż dieta bezglutenowa dla Właścicielki firmy nie jest jedynie elementem prowadzonej działalności gospodarczej, lecz codziennością w związku z celiakią u córki. Przeszkoleni pracownicy, będąc w pełni świadomymi konsekwencji błędów w diecie, przygotowują posiłki ze szczególną dbałością, z wykorzystaniem jedynie certyfikowanych produktów oraz gwarantują bezpieczeństwo serwowanych dań.
Kontakt do firmy: gastronomia.e.socha@wp.pl
http://www.celiakia.pl/catering-szkolny ... warszawie/
Catering szkolny i przedszkolny w MENU BEZ GLUTENU
Moderator: Moderatorzy
Re: Catering szkolny i przedszkolny w MENU BEZ GLUTENU
Szkoda, że nie ma bezpiecznego cateringu w Otwocku. Może ktoś z okolic ma jakieś doświadczenia z wyżywieniem w przedszkolach?