200 g soczewicy, 2 pomidory, 4 filety z piersi z kurczaka, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 250 g świeżego szpinaku, sok z 1/2 cytryny, cynamon, sól, pieprz
Soczewice namoczyć, zostawić na noc, gotować około 30 minut. Cebule obrać, posiekać. Szpinak umyć, odcisnąć resztę wody. Filety pokroić w kostkę, obsmażyć na oliwie, dodać cebulę, zeszklić. Dodać szpinak, wyciśnięty przez praskę obrany wcześniej czosnek. Całość dusić jeszcze 5 minut. Soczewice odcedzić, połączyć z koncentratem pomidorowym, przyprawić solą, pieprzem i cynamonem, dodać sok z cytryny. Całość połączyć i dusić pod przykryciem 15 minut. Umyte pomidory pokroić w kostkę, dodać do reszty. Podawać z ryżem.
autor: Marcin Meller
[ Dodano: Wto 11 Wrz, 2007 22:49 ]
pomyłka
autorem nie jest Marcin Meller, ale mało brakowało
Kurczak po arabsku
Moderator: Moderatorzy
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Kurczak po arabsku
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia