Biała kiełbasa bezglutenowa
Moderator: Moderatorzy
Gotowe jelita (z ubojni) moczę ok. 20-30 min w ciepłej wodzie, następnie przecinam na krótsze odcinki i przed założeniem na maszynkę wlewam do jelit po kranem trochę wody aby w ten sposób dodatkowo je przemyć w myśl zasady "często myjesz -zdrowo żyjesz" (ale ich nie przewijam). Pamiętam, że dawniej tak wywijali na drugą stronę przy ich myciu i czyszczeniu. Dziś kupujemy gotowe więc myślę, że już przygotowane do użycia. Powodzenia
Re: Biała kiełbasa bezglutenowa
Zrobiłam dzisiaj kiełbaskę wg mJULKI, ale właśnie wyszła mi jakaś sucha i zbita. Robiłam wszystko wg przepisu, niewiem może mięso było za chude, następnym razem zrobię z samej wieprzowiny.Hech, dobrze, że zrobiłam z połowy porcji.