Sałatka z pieczarkami

Wszystko co zielone, kolorowe i fajnie doprawione - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 111
Rejestracja: czw 13 kwie, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Sałatka z pieczarkami

Post autor: silverka »

- pieczarki (ugotować)
- ogórek konserwowy
- kukurydza
- por
- majonez

Szczerze mówiąc bez pieczarek też wychodzi super :)
Na diecie od 19.01.2006. Prowokacja od 1.02.2007.
Awatar użytkownika
Joanna
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 62
Rejestracja: pt 16 sty, 2004 11:27
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Joanna »

A te pieczarki to ugotować w całości czy jakoś pokroić :oops:
Awatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 111
Rejestracja: czw 13 kwie, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Post autor: silverka »

Pieczarki najpierw ugotować w całości a potem pokroić :)
Choć wydaje mi się że ta kolejność nie wpłynie na walory smakowe ;)
Na diecie od 19.01.2006. Prowokacja od 1.02.2007.
Awatar użytkownika
edyta
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 212
Rejestracja: wt 27 gru, 2005 22:25
Lokalizacja: Żagań/Warszawa

Post autor: edyta »

Pewnie smaczna. Kiedyś jadłam sałatkę z pieczarek, majonezu i rodzynek i strasznie mi smakowała, ale w niej jeszcze coś było czego nie jestem w stanie dojść a bez czego to już nie to. Jakby ktoś znał takową to byłabym wdzięczna. Jadłam ją w Poznaniu wiec być może jest to jakaś regionalna odmiana.
mamuśka Mariuszka
Awatar użytkownika
gosia888
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 171
Rejestracja: sob 11 mar, 2006 14:18
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: gosia888 »

a w ogóle ogórki konserwowe można???
Obrazek
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 2660
Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Rafal_tata »

A czemu nie?
Awatar użytkownika
gosia888
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 171
Rejestracja: sob 11 mar, 2006 14:18
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: gosia888 »

dobra już doczytałam. 4 lata na diecie i ocet spirytusowy omijałam :oops: Z drugiej strony wódkę piłam bo przyjmowałam teorię że podczas destylacji gluten ulega zniszczeniu.

A jeszcze pytanie odnośnie ogórków konserwowych. Takie zwyczajne krakusa można?
Ostatnio zmieniony śr 08 wrz, 2010 16:34 przez gosia888, łącznie zmieniany 3 razy.
martini
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 738
Rejestracja: czw 10 wrz, 2009 14:47
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: martini »

Są octem spirytusowym, jak wszystkie ogórki konserwowe dostępne w sklepach.
Awatar użytkownika
Adam1987
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 15
Rejestracja: pn 08 lis, 2010 15:11
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Adam1987 »

hmm..co do majonezu to niby też nie wolno go jeść bo zawierają jakieś tam substancje szkodliwe na bezglutenowców :| mam racje? <:>>
:)
Awatar użytkownika
Tomkus
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 615
Rejestracja: pn 08 gru, 2008 12:38
Lokalizacja: Małopolska

Post autor: Tomkus »

Wszystko jest zależne od określonego producenta i to w danym czasie. Poczytaj wybrane tematy; to nic, że jest tego dużo do czytania, nie musisz wszystkiego naraz, tylko po trochu i pomału.
Najnowsze aktualne wiadomości są tutaj: INFORMACJA
O majonezach, np. : INFORMACJA 2
O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?

/Paul Verlaine/
martini
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 738
Rejestracja: czw 10 wrz, 2009 14:47
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: martini »

Adam1987 pisze:hmm..co do majonezu to niby też nie wolno go jeść bo zawierają jakieś tam substancje szkodliwe na bezglutenowców :| mam racje? <:>>
Można sobie samemu ukręcić w kilka minut:)
Awatar użytkownika
gosia888
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 171
Rejestracja: sob 11 mar, 2006 14:18
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: gosia888 »

ja kielecki majonez używam.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam1987
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 15
Rejestracja: pn 08 lis, 2010 15:11
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Adam1987 »

tomaszswiatek pisze:Wszystko jest zależne od określonego producenta i to w danym czasie. Poczytaj wybrane tematy; to nic, że jest tego dużo do czytania, nie musisz wszystkiego naraz, tylko po trochu i pomału.
Najnowsze aktualne wiadomości są tutaj: INFORMACJA
O majonezach, np. : INFORMACJA 2
zakupiłem Majonez Winiary + Ketchup Łagodny Pudliszki :gitara:
dzięki za pomoc! :564:
PUMA
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 247
Rejestracja: pt 12 lis, 2010 10:33
Lokalizacja: Bełchatów

Majonez Hellmann`s

Post autor: PUMA »

Używam jako smarowidła do chleba. Dlatego ten majonez, bo jestem uczulona na kurkumę/kurkuminę. A tylko w tym majonezie stosują zamiast barwnika z kurkumy, uzywają barwnik z karotenu. Czuję się dobrze .
Pozdrawiam
http://blog-alergia.bloog.pl
KUKURYDZA
NERKOWCE
ODPOWIEDZ