"Jajeczna papryka" jest bajecznie prosta w wykonaniu. Danie to można zaserwować na kolację lub śniadanko podając z kromką chlebka bezglutenowego.
Składniki:
- 2 jaja
- 1 duża czerwona papryka
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- popping z amarantusa
Wykonanie:
Paprykę myjemy, osuszamy. Przecinamy wzdłuż, odrzucamy nasionka i zielony ogonek. układamy paprykę "na plecach" na talerzu- jeśli obróbka termiczna będzie odbywała się w kuchence mikrofalowej lub na blaszce, którą później wsuniemy do rozgrzanego piekarnika. W każdą połówkę papryki wbijamy wbijamy całe jajko, oprószamy szczyptą soli i pieprzu, oraz przystrajamy cienkimi plasterkami czosnku. Wkładamy talerz z papryką do kuchenki mikrofalowej na 5 minut lub do rozgrzanego piekarnika aż do momentu ścięcia się jajek.
Jajeczna papryka.
Moderator: Moderatorzy
-
- Forumowicz
- Posty: 135
- Rejestracja: ndz 19 wrz, 2010 09:26
- Lokalizacja: Nowy Sącz