Składniki:
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej,
1 szklanka mleka roślinnego (ja użyłam ryżowego),
7 łyżek syropu klonowego (lub więcej jeśli lubisz bardziej słodkie),
1 szklanka mąki gryczanej,
1 szklanka czarnych jagód, może być więcej
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną (uprzednio ugotowaną i ostudzoną) miksujemy wraz z mlekiem roślinnym i syropem klonowym na gładką masę.
Następnie mieszamy ją bardzo dokładnie z mąką.
Wykładamy ciastem formę do tarty, a następnie na całej powierzchni ciasta lekko wciskamy uprzednio umyte czarne jagody.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut (góra – dół).
źródło:
http://www.agamasmaka.pl/2015/07/tarta- ... odami.html
Banalna tarta jaglano-gryczana z jagodami
Moderator: Moderatorzy