Nie wiem, czy to deser czy ciasto, więc wpisuję tutaj
Wczoraj w ramach eksperymentu zamierzałam zrobić ciasto drożdżowe z proszku Celiko. Ale w trakcie miksowania ciasta zmieniłam zdanie i zamiast upiec, usmażyłam racuszki - były przepyszne, moja wredna rodzinka pożarła mi 2/3, pomimo, że mieli swoje ciasto, wrrrrrrrrrrr.
Ciasto zrobiłam niemalże wg przepisu na opakowaniu, pomijając jajka i zastępując mleko bebilonem pepti. Usmażyłam placuszki na oleju - były pyszne, chrupiące, pachnące. A co najlepsze - po wystygnięciu były jeszcze bardziej puszyste.
Aha, wg przepisu do ciasta należy dać olej. Ja dałam i były trochę za tłuste, bo muszą się smażyć w dość dużej ilości tłuszczu. Następnym razem nie dam oleju i sądzę, że będą jeszcze lepsze.
pozdrawiam,
skanna
Racuszki bezglutenowe, bezmleczne, bezjajeczne i pączusie
Moderator: Moderatorzy
Racuszki bezglutenowe, bezmleczne, bezjajeczne i pączusie
Ostatnio zmieniony wt 26 paź, 2004 21:22 przez skanna, łącznie zmieniany 1 raz.