Makaron

Wszystko o dozwolonych makaronach i pysznych ryżach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez AndziaMamusia » Wt 01 paź, 2013 10:45

Kiedyś widziałam jakiś przepis na kluski z serka i mąki, ale czy bez jajka się utrzyma ?
AndziaMamusia
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 364
Dołączył(a): Pn 12 sie, 2013 11:49
Lokalizacja: Żywiec

Postprzez Anula80 » Wt 01 paź, 2013 10:47

Słyszałam, że zamiast jajka można dać siemię lniane mielone, tylko nie wiem w jakiej ilości
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 3653
Dołączył(a): Śr 07 sie, 2013 07:40
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Postprzez alva_alva » Wt 01 paź, 2013 18:55

Utrzyma się bez jajka. Ja robiłam normalnie kluseczki tylko z mąki i wody. Trzy łychy kukurydzianej, trzy np. gryczanej i jedna spora łyka ziemniaczanej, to tego wody i na wrzątek.
Avatar użytkownika
alva_alva
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 2185
Dołączył(a): Cz 12 sty, 2012 15:37

Postprzez Ughj » Wt 01 paź, 2013 19:35

Dziękuję za podpowiedzi :) niestety opcja z serkiem też nie jest dla mnie ponieważ na mleko rownież jestem uczulona
Ughj
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt 01 paź, 2013 10:04
Lokalizacja: Słupsk

Postprzez gronkowiec » N 06 paź, 2013 06:54

http://pinchofme.com/2013/01/23/quinoa-pasta/, makaron z maki quinoa, nasiona chia widziałam w sklepie ze zdrową zywnością, http://realsustenance.com/recipe/gluten ... let-pasta/ makaron z tapioki i maki z prosa, są jajka, ale można je zastąpić zamiennikiem lub mieszanką siemienia lnianego z wodą
gronkowiec
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 169
Dołączył(a): Pn 06 mar, 2006 22:20
Lokalizacja: Zielona Góra

Postprzez Jeli » N 06 paź, 2013 10:59

gronkowiec,

bardzo fajna strona , i przepisy :)
Jeli
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 312
Dołączył(a): Śr 10 mar, 2010 14:07
Lokalizacja: Kraków

Postprzez trabka » Pn 07 paź, 2013 13:43

Spotkałam się z nią już wcześniej, pychotki
trabka
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pn 07 paź, 2013 13:35
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia strona

Powrót do Makarony i ryże

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość