Zapiekanka ryżowa na słodko

Wszystko o dozwolonych makaronach i pysznych ryżach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Zapiekanka ryżowa na słodko

Postprzez Agniesia » Cz 17 lut, 2005 19:00

ZAPIEKANKA RYŻOWA NA SŁODKO

200 g mlecznego ryżu
120 g masła
4 jajka
1 litr mleka
skórka cytryny
100 g rodzynek

Ryż ugotować w mleku. Do stygnącego ryżu dodać masło, cukier i żółtka oraz utartą skórkę cytryny. Po ostygnięciu dodać ubite na pianę białko. Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać bułką tartą, wyłożyć otrzymaną masą. Piec ok. 45 minut przy średniej temperaturze. Wyjąć z naczynia i podawać sokiem malinowym lub owocami.
Obrazek
Avatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
 
Posty: 896
Dołączył(a): Pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Postprzez dorciap1975 » Pn 27 wrz, 2010 11:28

takie coś,można zrobić z kaszy jaglanej,jeszcze dodać jabłka i wcinać,oj dobre,,,, :D
Syn Mateusz na diecie od lutego 2010
Avatar użytkownika
dorciap1975
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 164
Dołączył(a): So 20 mar, 2010 15:52
Lokalizacja: Biała Podlaska


Powrót do Makarony i ryże

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość