I taką "mieszankę " zapiekasz - dobrze zrozumiałam?
Dzięki silverko, wersja "studencka" bardzo się przyda
Lazania
Moderator: Moderatorzy
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 67
- Rejestracja: pn 26 lip, 2004 08:52
- Lokalizacja: Zielonka
Joanna pisze:A ja tu piszę z ogromną prośbą...
Czy mogłybyście napisać krok po kroku jak to jest z tą lazanią. Ile czego użyć i w ogóle.
Wstyd się przyznać, ale nigdy czegoś takiego nie jadłam a moja pierwsza próba z papierem ryżowym legła w gruzach (ten papier strasznie cienki, jadłam samo mięso )
No więc gdybyście mogli podać taki konkretny przepis dla największego laika... Będe Wam bardzo wdzięczna!
Patka, Margot, Aga32, proszę napiszcie jak robicie też tą wersję ze szpinakiem, beszamelem itd.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie, no i cieszę się, że jesteście!!!
Papier cienki wiec na każda warstwą trzeba połozyc kilka takich papierków
silverka bardzo fajna wersja
Joanno dokąłdnie kilka lisktów papieru i pomiędzy ja dodaję ser lepiej to spaja Czy paier lekko namoczyłaś jesli nie posmaruj go oliwą i tak przekładaj zapiekankę nie będzie ona miała tak jak w restauracji idealnych warstw ale warto
Co do szpinakowej mrożnony szpinak busze na patelni z czosnkiem i oliwą obok dusze mieśko z cebulką ja dodaję też do tej wesji pomodora lu przecier do mięsa
generalnie co Ci inwencja podpowie Tani papier ryżowy kupuję w hurtownii art azja
Joanno dokąłdnie kilka lisktów papieru i pomiędzy ja dodaję ser lepiej to spaja Czy paier lekko namoczyłaś jesli nie posmaruj go oliwą i tak przekładaj zapiekankę nie będzie ona miała tak jak w restauracji idealnych warstw ale warto
Co do szpinakowej mrożnony szpinak busze na patelni z czosnkiem i oliwą obok dusze mieśko z cebulką ja dodaję też do tej wesji pomodora lu przecier do mięsa
generalnie co Ci inwencja podpowie Tani papier ryżowy kupuję w hurtownii art azja