Lazania

Wszystko o dozwolonych makaronach i pysznych ryżach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez Joanna » So 19 sie, 2006 20:38

I taką "mieszankę " zapiekasz - dobrze zrozumiałam?
Dzięki silverko, wersja "studencka" bardzo się przyda :)
Avatar użytkownika
Joanna
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 63
Dołączył(a): Pt 16 sty, 2004 12:27
Lokalizacja: Kraków

Postprzez silverka » Pn 21 sie, 2006 20:48

Tak tak zapiekam :) Cieszę się bardzo, że mogłam pomóc :D
Pozdrawiam serdecznie :)
Avatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 111
Dołączył(a): Cz 13 kwi, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Postprzez Beatka i Marek » Wt 12 wrz, 2006 12:15

Joanna napisał(a):A ja tu piszę z ogromną prośbą... :(
Czy mogłybyście napisać krok po kroku jak to jest z tą lazanią. Ile czego użyć i w ogóle.
Wstyd się przyznać, ale nigdy czegoś takiego nie jadłam a moja pierwsza próba z papierem ryżowym legła w gruzach (ten papier strasznie cienki, jadłam samo mięso :?: )
No więc gdybyście mogli podać taki konkretny przepis dla największego laika... Będe Wam bardzo wdzięczna!
Patka, Margot, Aga32, proszę napiszcie jak robicie też tą wersję ze szpinakiem, beszamelem itd.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie, no i cieszę się, że jesteście!!!



Papier cienki wiec na każda warstwą trzeba połozyc kilka takich papierków ;)
Beatka i Marek
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 67
Dołączył(a): Pn 26 lip, 2004 08:52
Lokalizacja: Zielonka

Postprzez Patka » Wt 12 wrz, 2006 18:58

silverka bardzo fajna wersja :)
Joanno dokąłdnie kilka lisktów papieru i pomiędzy ja dodaję ser lepiej to spaja Czy paier lekko namoczyłaś jesli nie posmaruj go oliwą i tak przekładaj zapiekankę nie będzie ona miała tak jak w restauracji idealnych warstw ale warto :)
Co do szpinakowej mrożnony szpinak busze na patelni z czosnkiem i oliwą obok dusze mieśko z cebulką ja dodaję też do tej wesji pomodora lu przecier do mięsa :)
generalnie co Ci inwencja podpowie :) Tani papier ryżowy kupuję w hurtownii art azja ;)
Avatar użytkownika
Patka
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 530
Dołączył(a): N 28 lis, 2004 18:31
Lokalizacja: Toruń

Poprzednia strona

Powrót do Makarony i ryże

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość