Ja robiąc budyń łączę pół na pół skrobię ziemniaczaną i kukurydzianą. Tak samo zagęszczam sosy.
Budyń da się zrobić na dowolnym mleku zwierzęcym lub roślinnym. Robiłam już na krowim, kozim, sojowym, kokosowym Czasami smak jest inny niż standardowo na krowim ale to zależy wszystko od przyzwyczajeń i preferencji.
Budyń można tez zrobić z kaszy jaglanej. Moje dzieciaki chętnie jedzą - przepisów trochę się znajdzie w necie, choćby tu: http://www.jadlonomia.com/2013/09/rozpu ... glany.html. Można dodać kokos, czekoladę lub owoce/mus owocowy.
Budyń i kisiel - król i książę deserów
Moderator: Moderatorzy
Re: Budyń i kisiel - król i książę deserów
Ja czasami kupuje gotowy budyń bezglutenowy ... też jest pycha http://nowa-cena.pl/produkty-produkt:bu ... enowy.html
olalala
-
- Nowicjusz
- Posty: 3
- Rejestracja: wt 04 sie, 2015 15:01
Re: Budyń i kisiel - król i książę deserów
Wygląda nieźle - szczególnie ten z herbatą Matcha. A czy są jakieś inne smaki tego budyniu bezglutenowego?olalala pisze:Ja czasami kupuje gotowy budyń bezglutenowy ... też jest pycha http://nowa-cena.pl/produkty-produkt:bu ... enowy.html
I drugie pytanie: czy na ciasto średniej wielkości 2 saszetki wystarczą?
Re: Budyń i kisiel - król i książę deserów
Dobrze to znaleźć bo już mam dość nie jedzenia czasem tego