Dr Soya

Dane o produktach otrzymane bezpośrednio od ich producentów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nastka
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 638
Rejestracja: czw 29 sty, 2004 01:12
Lokalizacja: Gdańsk

Dr Soya

Post autor: Nastka »

Odpowiedź od Dr Soya:
Bardzo dziękuję za maila i zainteresowanie naszymi produktami. Pragne
poinformować, iż w naszej ofercie produktami nie zawierającymi glutenu są:
Napoje sojowe, również smakowe, Budynie sojowe, Napoje Sojowe UHT,
Krówki Sojowe, Krajanka, Kostka oraz Kotlety Sojowe a`la schabowe,
Białko Sojowe 84, Lecytyna Sojowa.
Po więcej informacji zapraszam na naszą stronę http://www.ichem.com.pl
Ostatnio zmieniony wt 10 paź, 2006 18:29 przez Nastka, łącznie zmieniany 1 raz.
-ania-
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 428
Rejestracja: pt 12 maja, 2006 21:25
Lokalizacja: ostrołęka

Post autor: -ania- »

najbardziej zainteresowały mnie krówki sojowe :D jestem namiętnym krówkożercą :D ciekawe gdzie je można kupić?????
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Awatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 866
Rejestracja: pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: GosiaM »

W moim mieście np. możne te produkty w tym również i krówki kupić w sieciach EPI.
Awatar użytkownika
ania
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 147
Rejestracja: czw 13 paź, 2005 14:02
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: ania »

Zdobyłam wczoraj krówki dr Soya w EPI i nie zawahałam się ich użyć :D Przepyszne :P
Awatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 866
Rejestracja: pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: GosiaM »

Kupiłam krówki. Jednak zadzwoniłam dziś do firmy. Spytałam jakiego syropu skrobiowego używają do produkcji krówek. Ot, tak, dla własnej wiadomości. Bardzo miła pani po chwili do mnie oddzwoniła i powiedziała, że ziemniaczanego. Powiedziała również, że krówki są produkowane na liniach gdzie jest także używany gluten, ale linie są myte. Powiedziałam pani, że jeśli mogliby w podawanym składzie na opakowaniu pisać dokładnie jakiego pochodzenia jest np. syrop skrobiowy, że ziemniaczany, to ludziom na diecie bezglutenowej wiele by to ułatwiło. Pani powiedziała: "weźmiemy to pod uwagę". Fajnie by było.
Chciałam się tą informacją z Wami podzielić.

[ Dodano: Sob 30 Gru, 2006 21:49 ]
Dziś zostało we mnie zasiane ziarenko niepewności odnośnie krówek. Mianowicie: krówki te - kilkanaście sztuk- jest zapakowane w niewielką paczuszkę, na której w składzie nie ma nic podejrzanego (syrop skrobiowy został wyjaśniony, że jest ziemniaczany o czym nawet sama wcześniej piszę) ale zobaczcie skład na papierku jednego z cukierków! jest tam m.in. napisana maltodekstryna!! i ponoć ona może być pszenna?? bo ja żyję sobie w przekonaniu, że ona jest ziemniaczana!!

[ Dodano: Sro 03 Sty, 2007 16:12 ]
Maltodekstryna użyta przy produkcji krówek jest ziemniaczana. Dzwoniłam dziś do firmy i rozmawiałam z głównym technologiem.
idka_7
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 197
Rejestracja: śr 30 kwie, 2008 13:02
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Post autor: idka_7 »

Gosia dzielna ;) I nikt nie chciał się cieszyć razem z Tobą... a ile kasy trzeba na te dochodzenia na telefony wydać...

a wracając do krówek przepyszne ;) Znalazłam wczoraj w małym osiedlowym sklepiku ;) Kobieta ma zaopatrzenie i miło że wszystko wyjaśnione ;)
Awatar użytkownika
mama Krzysia
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 121
Rejestracja: pn 14 maja, 2007 16:32
Lokalizacja: Wschowa

Post autor: mama Krzysia »

czytam te posty i sama już niewiem GosiaM PISZE ŻE ;;MALTODEKSTRYNA ; może być pszenna mój gastrolog mówił że jest ona jak najbardziej bezpieczna dla osób na diecie bezglutenowej...
Obrazek;
Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia
dzuzka86
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 95
Rejestracja: czw 12 lip, 2012 16:02
Lokalizacja: MAŁOPOLSKA

Post autor: dzuzka86 »

Witajcie!
Mam takie pytanie czy spotkał się ktoś z Was z batonami sojowymi Dr Soya poleca np. z amarantusem w polewie czekoladowej czy arachidowy w polewie czekoladowej. Czy są to produkty bezglutenowe?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
dzuzka86
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 95
Rejestracja: czw 12 lip, 2012 16:02
Lokalizacja: MAŁOPOLSKA

Post autor: dzuzka86 »

Jak widzę nikt nie spotkał się z takimi batonami. Dlatego uściślam swoje zapytanie o skład. Czy skład tych smakołyków jest bezpieczny i bezglutenowy. Skład: polewa czekoladowa (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, lecytyna sojowa - emulgator, E476 - emulgator, wanilina - aromat), tłuszcz cukierniczy, cukier, białko sojowe (24,5%), orzechy arachidowe, lecytyna rzepakowa - emulgator, sól, aromat.
Będę wdzięczna za podpowiedź.
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
Posty: 1229
Rejestracja: pn 06 gru, 2010 15:39
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Ola_la »

dzuzka86 pisze:aromat
warto dowiedzieć się, co to za "aromat" na końcu występuje.
bywają z pszenicy.
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
dzuzka86
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 95
Rejestracja: czw 12 lip, 2012 16:02
Lokalizacja: MAŁOPOLSKA

Post autor: dzuzka86 »

Dzięki też właśnie zastanawiam się nad tym aromatem. Będę drążyć dalej temat ;)
ODPOWIEDZ