Vegeta - Podravka
Moderator: Moderatorzy
Vegeta - Podravka
Uwielbiam przyprawy - w sklepie kupuję vegetę, więc postanowiłam napisać i jest odpowiedź:
Dzień dobry,
"W związku z zapytaniem o zawartość glutenu w naszych produktach, przesyłam odpowiedź.
Spośród produktów przez nas produkowanych glutenu nie zawierają: Vegeta, Vegeta Natur, Smakmix, Doprawka.
Na terenie fabryki produkowane są jednak również inne przyprawy, w przypadku których istnieje podejrzenie, że niektóre z surowców używanych do ich produkcji zawierają gluten. Obecnie trwają nad tym badania.
Mam nadzieję, że odpowiedź ta jest wystarczająca.
W razie wątpliwości proszę o kontakt.
Pozdrawiam serdecznie,
Katarzyna Skrzypczak
Junior Brand Manager"
Dzień dobry,
"W związku z zapytaniem o zawartość glutenu w naszych produktach, przesyłam odpowiedź.
Spośród produktów przez nas produkowanych glutenu nie zawierają: Vegeta, Vegeta Natur, Smakmix, Doprawka.
Na terenie fabryki produkowane są jednak również inne przyprawy, w przypadku których istnieje podejrzenie, że niektóre z surowców używanych do ich produkcji zawierają gluten. Obecnie trwają nad tym badania.
Mam nadzieję, że odpowiedź ta jest wystarczająca.
W razie wątpliwości proszę o kontakt.
Pozdrawiam serdecznie,
Katarzyna Skrzypczak
Junior Brand Manager"
Beata
- madzialena
- Aktywny Forumowicz
ja dziś dostałam taką odpowiedz, chociaż nie wiem kim jest osoba, która mi odpisała,
bardzo się cieszę z Vegety Natur
Gluten nie występuje w Vegecie, Vegecie Natur, Warzywko, ryżach, suszach warzywnych (oprócz cebulki, która ma gluten) oraz w miodzie.
Makarony Podravki mają gluten.
Staramy się, żeby produkty posiadające gluten nie miały styczności z linią produkcyjną produktów, które nie posiadają glutenu. Poza tym po każdej produkcji linie produkcyjne są myte i testowane w naszym wewnętrznym laboratorium.
Pozdrawiam serdecznie,
M. L.
bardzo się cieszę z Vegety Natur
Gluten nie występuje w Vegecie, Vegecie Natur, Warzywko, ryżach, suszach warzywnych (oprócz cebulki, która ma gluten) oraz w miodzie.
Makarony Podravki mają gluten.
Staramy się, żeby produkty posiadające gluten nie miały styczności z linią produkcyjną produktów, które nie posiadają glutenu. Poza tym po każdej produkcji linie produkcyjne są myte i testowane w naszym wewnętrznym laboratorium.
Pozdrawiam serdecznie,
M. L.
-
- Nowicjusz
to chyba skrót myślowy - cebula oczywiście z natury swojej glutenu nie ma, ale gotowa tzw. "smażona cebulka" jest chyba obtaczana w mące, żeby była bardziej chrupka. stąd i gluten.Janina Brzost pisze:dziwi mnie ta informacja że cebulka zawiera gluten ,przecież nawet przyprawa warzywna firmy bezgluten ma w składzie cebule .
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
- Bartek1555
- Nowicjusz
Nie miał bym zaufania co do produktów podravki bo na bank ich przyprawy, śmigają sobie na taśmie na której wcześniej były produkty z glutenem Koleżankę po Vegecie rozbolał bardzo żołądek więc różnie to bywa....
Ostatnio zmieniony sob 09 mar, 2013 12:07 przez Bartek1555, łącznie zmieniany 1 raz.