Hochland
Moderator: Moderatorzy
- GosiaM
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Hm, cóż, w sumie racja...
ja czasem daję córce serki topione śmietankowe hochland, albo takie w pudełeczku do smarowania na chleb, nie pamietam dokładnie nazwy, bo w sumie dawno już ich nie kupowałam, ostatnio mieszam zwykły biały ser ze śmietaną i np. pomidorami czy papryką.
ja czasem daję córce serki topione śmietankowe hochland, albo takie w pudełeczku do smarowania na chleb, nie pamietam dokładnie nazwy, bo w sumie dawno już ich nie kupowałam, ostatnio mieszam zwykły biały ser ze śmietaną i np. pomidorami czy papryką.
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Niby nie jest to powód do zaufania, ale nie możemy dać się zwariować. Jest dużo produktów bezglutenowych, które nie posiadają znaku przekreślonego kłosa, sa także produkty sprawdzone, ze znakiem, które mimo zapewnień zawierają niepożądane składniki(ktoś tu niedawno napisał o uważnym czytaniu etykiet).
Czytam skrupulatnie informacje umieszczone przez Was i czekam jaki będzie rezultat - MOŻNA, CZY NIE MOŻNA ? Przyznam, że często nie wiem, tak jest w wątku dotyczącym firmy HOCHLAND.
Wniosek, który się nasuwa to: DECYZNA NALEŻY DO CIEBIE!
Podam dziecku ser firmy Hochland, chociaż nie jestem przekonana, czy zrobię dobrze. W którymś z postów przeczytałam informację również zameszczoną przez Was - "jeśli nie jesteś pewna produktu to nie ryzykuj".
Sama nie wiem co robić........
Wniosek, który się nasuwa to: DECYZNA NALEŻY DO CIEBIE!
Podam dziecku ser firmy Hochland, chociaż nie jestem przekonana, czy zrobię dobrze. W którymś z postów przeczytałam informację również zameszczoną przez Was - "jeśli nie jesteś pewna produktu to nie ryzykuj".
Sama nie wiem co robić........
- GosiaM
Celiak, ja daję mojemu dziecku ser topiony Hochland śmietankowy.
A propos serków topionych i żółtych. Ze 2 miesiące temu w audycji Dobroń na 3-ce była lekarz, specjalistka od żywienia, która mówiąc o mleku w proszku wyraziła się: "powoduje, że ściana jelit jest przerzedzona jak stare prześcieradło" i odradzała jedzenie serków topionych zawierających mleko w proszku (podobnie jak niektóre jogurty, budynie, sosy), a poza tym zawierających antybiotyki. Co do serów żółtych to odradzała jedzenie tanich, dojrzewających zbyt krótko, zawierających szkodliwe transtłuszcze.
- GosiaM
Moja córka je almette.Agap29 pisze:Dajcie znać czy ktoś używa Allmette.
- Małgorzata
- -#Moderator
Myślę, że tu jest problem. Hochlandy topione raczej na pewno nie zawierają glutenu (chyba oprócz tego niepewnego z szynką - zawsze trzeba czytać składy!!!), problem z nimi polega na tym, że nie jest to ekologiczna, zdrowa żywność, którą powinno się spożywać codziennie. Mój syn też je lubi, ale zdecydowanie nie pozwalam mu ich jeść często.głodna pisze:A propos serków topionych i żółtych. Ze 2 miesiące temu w audycji Dobroń na 3-ce była lekarz, specjalistka od żywienia, która mówiąc o mleku w proszku wyraziła się: "powoduje, że ściana jelit jest przerzedzona jak stare prześcieradło" i odradzała jedzenie serków topionych zawierających mleko w proszku (podobnie jak niektóre jogurty, budynie, sosy), a poza tym zawierających antybiotyki. Co do serów żółtych to odradzała jedzenie tanich, dojrzewających zbyt krótko, zawierających szkodliwe transtłuszcze.
-
- Forumowicz