"Witam <
Kisiel o sm.truskawkowym jest produkowany na linii produktów bezglutenowych ( w systemie produkcyjnym zgodnym z planami zapewnienia jakości), na żadnym etapie produkcyjnym nie jest zanieczyszczony glutenem, który i tak w zakładzie nie występuje, ponieważ nie używamy surowców zawierających gluten.
Nie posiada certyfikatu " produkt bezglutenowy", ponieważ firma nie rozszerzała certyfikacji na kolejne wyroby - obecnie posiadamy deklarację bezglutenowości dla Galaretki wiśniowej, Kisielu jagodowego, Budyni: czekoladowego i jagodowego oraz koncentratów ciast i chleba.
Nie mogę nazwać" Kisielu o sm.truskawkowym " produktem bezglutenowym, ponieważ zgodnie z przepisami nie posiada certyfikatu.
Kakao tradycyjne nie jest deklarowane jako "produkt bezglutenowy", tym bardziej ,że jest konfekcjonowane w innym zakładzie produkcyjnym gdzie nie ma kontrolowanej linii bezglutenowej.
Pozdrawiam"
(JW)
Powyższa informacja jest podsumowaniem mojej korespondencji z Celiko. Otrzymałam ją w dniu dzisiejszym.
Celiko - kisiel truskawkowy i kakao tradycyjne
Moderator: Moderatorzy