Bieluch, Łowicz?
Moderator: Moderatorzy
Bieluch, Łowicz?
Czy śmietana z Bielucha albo z Łowicza jest bez glutenu?
Ostatnio zmieniony pn 02 cze, 2008 11:23 przez domi1_23, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Bieluch, Łowicz?
A co Cię w składzie niepokoi, że podejrzewasz że mogłaby mieć gluten?domi1_23 pisze:Czy śmietana z Bielucha albo z Łowicza jest bez glutenu?
Część producentów śmietany używa do zagęszczania skrobi modyfikowanej - ale ja takiej śmietany nie kupiłabym, nawet gdybym nie była na diecie - są na rynku dostępne śmietany bez żadnych zagęszczaczy.
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Na diecie od stycznia 2006
Na diecie od stycznia 2006
- Magdalaena
- -#Moderator
- Posty: 1366
- Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
- Lokalizacja: Warszawa
mam wrażenie, że właśnie w 90 % są różne nieśmietanowe dodatki skrobiowe. Ja też nie jadłabym ich nawet gdybym nie była chora na celiakią (nie jedzą moi rodzice i znajomi, których uświadomiłam, że w kartoniku nie ma samej śmietany).
Akceptuję jako stabilizator karagen, bo chyba nie ma śmietany bez niego.
Akceptuję jako stabilizator karagen, bo chyba nie ma śmietany bez niego.