Marks&Spencer
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 738
- Rejestracja: czw 10 wrz, 2009 14:47
- Lokalizacja: Warszawa
Produkty jak najbardziej glutenowe mnie interesują;) Innych w lodówie zresztą nie ma.
W m&S mają kilka mrożonek, których nie wstyd podać gościom, hehe. zestaw indyjskich przystawek jest jak najbardziej jadalny (dla glutenowych) i dobrze mieć pod ręką. Quiche są też przyzwoite - niedawno grzeszyłam i jadłam quiche lorraine w pewnej patiserii z pretensjami, był ze 2 razy droższy od tej mrożonki, za to obrzydliwy,rozmiękły i z jakimiś okrawkami starego boczku z Lidla, pfuj! Polecam, gdyby Was lenistwo dopadło, a była perspektywa karmienia głodnych. Mrożonki z m&s są ciekawe, choć nie bg.
W m&S mają kilka mrożonek, których nie wstyd podać gościom, hehe. zestaw indyjskich przystawek jest jak najbardziej jadalny (dla glutenowych) i dobrze mieć pod ręką. Quiche są też przyzwoite - niedawno grzeszyłam i jadłam quiche lorraine w pewnej patiserii z pretensjami, był ze 2 razy droższy od tej mrożonki, za to obrzydliwy,rozmiękły i z jakimiś okrawkami starego boczku z Lidla, pfuj! Polecam, gdyby Was lenistwo dopadło, a była perspektywa karmienia głodnych. Mrożonki z m&s są ciekawe, choć nie bg.
Czy ktoś z was robił chleb z mąki bezglutenowej M&S w maszynie do pieczenia chleba?Wczoraj robiłem pierwszy raz i niestety wyszedł mi zakalec . Na opakowaniu niestety nie ma jakich proporcji użyć, dlatego zrobiłem tak jak jest np. na mące z bezglutenu i jak zawsze robię np. na makach niemieckich. Niestety nie udało się.
Polecam wasz przepyszny torcik bezglutenowy dostępny w dziale spożywczym w IKEI. Rewelacja!!
Polecam wasz przepyszny torcik bezglutenowy dostępny w dziale spożywczym w IKEI. Rewelacja!!
Ostatnio zmieniony wt 16 lis, 2010 09:38 przez Wojtek81, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 72
- Rejestracja: czw 30 gru, 2004 21:23
- Lokalizacja: Warszawa
Mąka bezglutenowa jest na bierząco we wrocławskim M&S w Arkadach, stoi obok zwykłej mieszanki chlebowej i kosztuje koło 10 zł za kg. To jest mieszanka mąk bezglutenowych, nie ma dodanej żadnej substancji lepiącej typu guma ksantanowa, może dlatego wyszedł zakalec... Korzystam z niej regularnie do naleśników (tu dodaję trochę gumy ks.), zasmażek i takich bierzących "codziennych" spraw. Chleba nigdy z niej nie piekłam.
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 72
- Rejestracja: czw 30 gru, 2004 21:23
- Lokalizacja: Warszawa
ja korzystam z tej mąki też do ciasteczek, ciast, panierki itp.
nie dodaję gumy guar ani ksantanowej
nie dodaję gumy guar ani ksantanowej
Ostatnio zmieniony wt 04 sty, 2011 18:02 przez mama Mateusza, łącznie zmieniany 1 raz.
Mark & Spencer znowu mnie pozytywnie zaskoczył! Ukazała się książka kucharska "Allergy free". Pięknie wydana ze smakowitymi zdjęciami, niestety brak polskiego tłumaczenia
Książkę można kupic też online:
http://www.marksandspencer.com/Healthy- ... 1307369542
Książkę można kupic też online:
http://www.marksandspencer.com/Healthy- ... 1307369542