moze ktos z Lublina?(piwko)
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 1
- Rejestracja: pt 10 wrz, 2004 18:22
moze ktos z Lublina?(piwko)
szukam ludzi z Lublina, ktorzy byliby zainteresowani piwem bezglutenowym. Pytalam o takie piwo w sklepie z piwami z calego swiata i sprzedawca powiedzial ze jakbym znala nazwe tego piwa i byloby wiecej osob zainteresowanych, to postaralby sie sprowadzic. Tutaj, na forum ktos mi odpisal ze zna nazwe takiego piwa( bi-aglut, wloskie). Wiec musze najpierw znalezc chetnych a potem sie pytac w tym sklepie. pozdrawiam!!!
coreczka celiaka
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
"chicha (a. chica) [wym. czicza, czika] iberoamerykański napój alkoholowy musujący, z kukurydzy, niekiedy z manioku, owoców palmowych a. ryżu.
Etym. - hiszp. `wódka kukurydzana`, port. `piwo kukurydzane` z (?) jęz. czicziba chichah (co-pah) dosł. `napój z kukurydzy`."
"Niezależnie, technologia produkcji piwa powstała też na innych kontynentach. W Ameryce od około IX wieku p.n.e. produkuje się m.in. piwo kukurydziane chibche, powstałe z naturalnej fermentacji brzeczki kukurydzianej z dodatkiem ptialiny."
"Piwo Guaro
Najbardziej znane piwo numer jeden Kostaryki. Można popijać nim każde posiłki. Powstaje z destylacji trzciny cukrowej."
"Popularnym napojem alkoholowym, produkowanym tradycyjnym sposobem z kukurydzy, jest "chicha". W miejscowości Pisco w Peru wytwarza się białą brandy z winogron, tzw. "pisco" - 0,5 l za 6-7 USD."
Etym. - hiszp. `wódka kukurydzana`, port. `piwo kukurydzane` z (?) jęz. czicziba chichah (co-pah) dosł. `napój z kukurydzy`."
"Niezależnie, technologia produkcji piwa powstała też na innych kontynentach. W Ameryce od około IX wieku p.n.e. produkuje się m.in. piwo kukurydziane chibche, powstałe z naturalnej fermentacji brzeczki kukurydzianej z dodatkiem ptialiny."
"Piwo Guaro
Najbardziej znane piwo numer jeden Kostaryki. Można popijać nim każde posiłki. Powstaje z destylacji trzciny cukrowej."
"Popularnym napojem alkoholowym, produkowanym tradycyjnym sposobem z kukurydzy, jest "chicha". W miejscowości Pisco w Peru wytwarza się białą brandy z winogron, tzw. "pisco" - 0,5 l za 6-7 USD."
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia