Ferrero (nutelle, kinderki itd)
Moderator: Moderatorzy
-
- Forumowicz
- Posty: 139
- Rejestracja: czw 18 cze, 2009 15:24
- Lokalizacja: Bełchatów
ja w poczatkowej fazie choroby również nie moglam jeść nutelli, tym bardziej ze bylam uczulona na kakao... za bardzo podrazniało mi, teraz po kilku latach i po okresie dojrzewania i wyrosłam z uczulenia na kakao i nie podraznia... nutelle jem 350g na raz i nic (niestety uzaleznienie od czekolady.) moze u Ciebie jeszcze jest etap 'leczenia' i zwyczajnie Ci nie podchodzi. spróbuj za pół roku, rok..)
-
- Forumowicz
- Posty: 139
- Rejestracja: czw 18 cze, 2009 15:24
- Lokalizacja: Bełchatów
z dzisiaj potwierdzenie:
Szanowna Pani
Dziękujemy za wybranie naszych wyrobów.
W odpowiedzi na Pani zapytanie, pragniemy przedstawić spis wyrobów Ferrero nie zawierających glutenu, które może Pani nabyć w Polsce:
NUTELLA, we wszystkich rodzajach opakowań (w szklankach i w słoiczkach)
KINDER NIESPODZIANKA
KINDER CHOCOLATE oraz KINDER CHOCOLATE MAXI
KINDER SCHOKO BONS
TIC TAC
Mon Cheri
Korzystając z okazji przesyłamy Pani serdeczne pozdrowienia.
Z poważaniem,
B.K.
Serwis Konsumencki
Ferrero Polska Sp. z o.o.
[center]
Usunęłam znaczniki, które się źle wyświetlały.[/center]
Szanowna Pani
Dziękujemy za wybranie naszych wyrobów.
W odpowiedzi na Pani zapytanie, pragniemy przedstawić spis wyrobów Ferrero nie zawierających glutenu, które może Pani nabyć w Polsce:
NUTELLA, we wszystkich rodzajach opakowań (w szklankach i w słoiczkach)
KINDER NIESPODZIANKA
KINDER CHOCOLATE oraz KINDER CHOCOLATE MAXI
KINDER SCHOKO BONS
TIC TAC
Mon Cheri
Korzystając z okazji przesyłamy Pani serdeczne pozdrowienia.
Z poważaniem,
B.K.
Serwis Konsumencki
Ferrero Polska Sp. z o.o.
[center]
Usunęłam znaczniki, które się źle wyświetlały.[/center]
Ostatnio zmieniony wt 10 sty, 2012 00:12 przez malealekochane, łącznie zmieniany 1 raz.
- Magdalaena
- -#Moderator
- Posty: 1366
- Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
- Lokalizacja: Warszawa
Nadrabiam zaległości i dlatego dopiero teraz przeczytałam ten post, ale w 100% się z nim zgadzam.Sheep pisze:Rozumiem, że tak zareagowałaś na nutellę i że zawsze takie objawy były związane z glutenem, ale to naprawdę nie znaczy, że tam był gluten... Chodzi mi o to, że nie byłyby dobrze, gdyby ktoś wyciągnął błędne wnioski na podstawie twoich objawów.
Objawy po zjedzeniu glutenu są na tyle niespecyficzne i czasami odległe w czasie, że nie można wyciągać na podstawie jednego przypadku ogólnych wniosków. Po prostu nie da się uniknąć bycia świadomym bezglutenowcem czytania etykiet, sprawdzania forum itp. Każdy musi sam podejmować te decyzje.
- MONIKA SZYMAJDA
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 60
- Rejestracja: pn 01 sie, 2011 18:40
- Lokalizacja: GRUDZIADZ
uwielbiam słodycze ferrero, jak słodycze to tylko od nich. dobrze, że nie tyję, bo nutellę jem prawie codziennie.
http://akstheauthor.blogspot.com/ Nowy post o miejscach w autobusie, czyli co komu się należy. Zapraszam do dyskusji.
Ktoś wspomniał o czytaniu etykiet. Czytanie etykiet to tylko sprawdzenie czy produkt aby na 100000% nie nadaje się do zjedzenia. Jeśli w składzie nie jest napisane że zawiera śladowe ilości to i tak nie mamy pewności że nie ma.
Proszę, oto skład Nutelli na oficjalnej stronie Ferrero: http://www.ferrero.pl/produkty/nutella/
Myślę jednak że wpadanie w panikę przy każdym produkcie sprawi że trzeba by się żywić tylko produktami z przekreślonym kłosem, których nie jest dużo i są drogie. Rozumiem więc ludzi którzy wzbogacają swój jadłospis po napisaniu maila do technologa żywności w dużych firmach. Duże firmy boją się wpadki. Jeśli napisali komuś maila że są przekonani iż na linii produkcyjnej nie ma glutenu, stawiają się na kiepskiej stronie wobec prawników, albo są pewni tego co piszą.
Proszę, oto skład Nutelli na oficjalnej stronie Ferrero: http://www.ferrero.pl/produkty/nutella/
Myślę jednak że wpadanie w panikę przy każdym produkcie sprawi że trzeba by się żywić tylko produktami z przekreślonym kłosem, których nie jest dużo i są drogie. Rozumiem więc ludzi którzy wzbogacają swój jadłospis po napisaniu maila do technologa żywności w dużych firmach. Duże firmy boją się wpadki. Jeśli napisali komuś maila że są przekonani iż na linii produkcyjnej nie ma glutenu, stawiają się na kiepskiej stronie wobec prawników, albo są pewni tego co piszą.
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
-
- Nowicjusz
- Posty: 38
- Rejestracja: śr 11 kwie, 2012 14:50
- Lokalizacja: Kraków