Ikea
Moderator: Moderatorzy
Ikea
Wiem, że w innym wątku już o tym było ale jak sama zauważyłam, trudno to odszukać więc zakładam nowy watek.
Kupiłam wczoraj w Ikei dwa torty ALMONDY: jeden migdałowy posypany migdałami i drugi migdałowy oblany czekolada. Jest na nich napisane: GLUTEN-FREE
Cena jednego coś ponad 18 drugiego 16 ale nie pamiętam który ile.
Jeszcze ich nie jadłam
Kupiłam wczoraj w Ikei dwa torty ALMONDY: jeden migdałowy posypany migdałami i drugi migdałowy oblany czekolada. Jest na nich napisane: GLUTEN-FREE
Cena jednego coś ponad 18 drugiego 16 ale nie pamiętam który ile.
Jeszcze ich nie jadłam
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Są bardzo dobre. Zjadłem swojemu dziecku, bo tak mi smakowały i musiałem później odkupić
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
Właśnie tego wątku szukałam ale nie znalazłamSheep pisze:Hi hi, a ja nawet specjalny temat założyłam dla tych torcików
O tu o: topics22/almondy-vt1578.htm
Niestetywszystkie zawierają mleko... Kfiatek napisała:
A tutaj wspomniany link: http://www.almondy.com/eng/index.html
Przykro mi.wszystkie wersje torcików almondy zawierają mleko - sprawdzałam w linku podanym przez Sheep
A tutaj wspomniany link: http://www.almondy.com/eng/index.html
Asiar, orzeszki ziemne to to samo co arachidowe (fistaszki). Niestety :roll:
Gosiu, na opakowaniu tortu nie ma informacji jaki to jest syrop. Nie sądzę jednak aby producent umieszczał tam napis gluten-free, jeśli nie miałby pewności co do spełnienia norm dopuszczalności glutenu w takich produktach, obowiązujących w danym kraju. Mógłby przecież narażać się na ew. sprawy sądowe.
Jeszcze raz przejrzałam dokładnie skład tortu w różnych językach. Syrop to zuckersirup lub mellasa. Czyli spokojnie można konsumować.
Gosiu, na opakowaniu tortu nie ma informacji jaki to jest syrop. Nie sądzę jednak aby producent umieszczał tam napis gluten-free, jeśli nie miałby pewności co do spełnienia norm dopuszczalności glutenu w takich produktach, obowiązujących w danym kraju. Mógłby przecież narażać się na ew. sprawy sądowe.
Jeszcze raz przejrzałam dokładnie skład tortu w różnych językach. Syrop to zuckersirup lub mellasa. Czyli spokojnie można konsumować.
- GosiaM
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 866
- Rejestracja: pn 24 maja, 2004 22:49
- Lokalizacja: Wrocław
To ok. Dzięki. Wolę pytać i być pewna niż się zastanawiać. Jeszcze tylko trochę mobilizacji z mojej strony, żeby jechać i kupić. Pewnie w końcu mi się uda )
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej