Nasze ulubione książki
Moderator: Moderatorzy
ja za to uwielbiam literaturę lagrową/łagrową,... G. Herlinga-Grudzińskiego Inny świat, Zofia Nałkowska Medaliony, Seweryna Szmaglewska Dymy nad Birkenau, Bronisław Brzezicki Z łagru Nachodka do Ziemi Święte, Beata Obertyńska W domu niewoli...i wiele innych.
Mogę czytać i czytać w tym temacie - panie w bibliotece już mnie znają hehe tak często je widuje, ostatnio to nawet wspomagam się portalem Allegro.pl, książki za mały grosz, a zawsze jest w co się zatopić w te mroźne wieczory :]
Mogę czytać i czytać w tym temacie - panie w bibliotece już mnie znają hehe tak często je widuje, ostatnio to nawet wspomagam się portalem Allegro.pl, książki za mały grosz, a zawsze jest w co się zatopić w te mroźne wieczory :]
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
-
- Aktywny Nowicjusz
- dorciap1975
- Forumowicz
- angela1990
- Nowicjusz
a ja polecam Dziennik Bridget Jones;) film mnie rozwalił, ale to co zrobiła książka jest nie do opisania słowami;D
poza tym serie opowiadań Erica Emmanuela Schmitta lekkie a mądre.
"cień wiatru" - magiczna, przenosi w szare dni do ciepłej Barcelony.
a ostatnio "chuda" zajęła trochę moich dni. interesujące spojrzenie na anoreksję.
poza tym serie opowiadań Erica Emmanuela Schmitta lekkie a mądre.
"cień wiatru" - magiczna, przenosi w szare dni do ciepłej Barcelony.
a ostatnio "chuda" zajęła trochę moich dni. interesujące spojrzenie na anoreksję.
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Cmentarzysko Zapomnianych Książek w Warszawie
coś ciekawego:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/cmen ... 17029.html
To link z zeszłego roku, a w tym...
Cmentarzysko Zapomnianych Ksiażek
Od 15 listopada 2010 w budynku Biblioteki Uniwersyteckiej (na poziomie - 1 ) rusza 2 edycja Cmentarzyska Zapomnianych Ksiażek.
Organizatorzy z darów antykwariatów, bibliotek i osób prywatnych przygotowali na start ok. 50 tys. ksiażek.
Miejsce i zasady działania podobne jak w zeszłym roku.
Wiecej info już wkrótce.
Cmentarzysko Zapomnianych Książek
Regulamin
1. W Cmentarzysku nie kupujesz książek , stąd zabierasz książki by nie trafiły na makulaturę.
2. Płacisz przy wejściu , dostajesz za to torbę możesz dzięki niej wynieść tyle książek do niej zmieścisz.
3. Książki w Cmentarzysku są używane, w stanie różnym i może się zdarzyć że nie znajdziesz tylu książek ilu byś chciał. Zastanów się przed wejściem – Nie zwracamy za bilety nawet jeśli nic nie wybierzesz.
.
4. Cennik
- 30 zł - bilet normalny
- 25 zł - bilet ulgowy
(studencki, emerycki lub gdy przyniesiesz i zostawisz przynajmniej 10 książek)
- 5 zł – bilet dla Twojego znajomego , rodziny , przyjaciela – jeśli wybieracie do jednej torby
6. Organizator zastrzega sobie interpretacje Regulaminu oraz spraw nieuregulowanych w powyższym Regulaminie w trybie zdroworozsądkowym.
Zapraszamy
Budynek Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego
Poziom – 1
Uwaga :
czynne od 15 listopada przez 3 miesiące lub do wyczerpania ideii
Poniedziałek - piątek : 11.00 – 19.00
Sobota – 11.00 – 14.00
Niedziela – nieczynne
Zapraszamy
Chcesz przekazać książki ?
Zadzwoń 503056220.
Więcej info www.przeczytaneksiazk.pl
(info z: http://www.conrada11.pl/index.htm?m=2&idk=1&idw=41 )
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/cmen ... 17029.html
To link z zeszłego roku, a w tym...
Cmentarzysko Zapomnianych Ksiażek
Od 15 listopada 2010 w budynku Biblioteki Uniwersyteckiej (na poziomie - 1 ) rusza 2 edycja Cmentarzyska Zapomnianych Ksiażek.
Organizatorzy z darów antykwariatów, bibliotek i osób prywatnych przygotowali na start ok. 50 tys. ksiażek.
Miejsce i zasady działania podobne jak w zeszłym roku.
Wiecej info już wkrótce.
Cmentarzysko Zapomnianych Książek
Regulamin
1. W Cmentarzysku nie kupujesz książek , stąd zabierasz książki by nie trafiły na makulaturę.
2. Płacisz przy wejściu , dostajesz za to torbę możesz dzięki niej wynieść tyle książek do niej zmieścisz.
3. Książki w Cmentarzysku są używane, w stanie różnym i może się zdarzyć że nie znajdziesz tylu książek ilu byś chciał. Zastanów się przed wejściem – Nie zwracamy za bilety nawet jeśli nic nie wybierzesz.
.
4. Cennik
- 30 zł - bilet normalny
- 25 zł - bilet ulgowy
(studencki, emerycki lub gdy przyniesiesz i zostawisz przynajmniej 10 książek)
- 5 zł – bilet dla Twojego znajomego , rodziny , przyjaciela – jeśli wybieracie do jednej torby
6. Organizator zastrzega sobie interpretacje Regulaminu oraz spraw nieuregulowanych w powyższym Regulaminie w trybie zdroworozsądkowym.
Zapraszamy
Budynek Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego
Poziom – 1
Uwaga :
czynne od 15 listopada przez 3 miesiące lub do wyczerpania ideii
Poniedziałek - piątek : 11.00 – 19.00
Sobota – 11.00 – 14.00
Niedziela – nieczynne
Zapraszamy
Chcesz przekazać książki ?
Zadzwoń 503056220.
Więcej info www.przeczytaneksiazk.pl
(info z: http://www.conrada11.pl/index.htm?m=2&idk=1&idw=41 )
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz