Odświeżam temat - zgłaszajcie kolejne przemyślane propozycje do badań. Proszę bardzo żeby przed zgłoszeniem sprawdzić czy dany produkt nie był już badany.
Ja bym chciała zaproponować przyprawy firmy Kotanyi, i jeśli nie będzie pomysłów to może jakąkolwiek kiełbaskę firmy Wierzejki. (Pani technolog mi odpisała, że jeśli nie ma w składzie to nie ma w środku - ale ze względów bezpieczeństwa warto byłoby sprawdzić )
Proponuję mąki naturalnie bezglutenowe firm Radix-bis i Natu. Brak ostrzeżeń na opakowaniach sugerują bezpieczeństwo, ale firmy na maile z zapytaniem o możliwości zanieczyszczenia niestety nie odpowiadają :-(
Zgadzam się. Używałam kiedyś ich mąki sojowej, ale po dziwnych sensacjach u męża, odstawiłam ich mąki.
Proponuję również kaszę jaglaną Kupca. Znalazłam kiedyś w jednej paczce dwa obce ziarna. Również podejrzewam ją o zawartość glutenu. Używałam jej do chleba, ale mąż miał wzdęcia. Po odstawieniu ich produktu ustały.
może chipsy z Lidla Crusti Croc- paprykowe, solone? serowo cebulowe mają chyba słód jęczmienny, ale większość ma "tylko" - może zawierać śladowe ilości gluta. świat byłby piękny, gdyby były czyste
mieszanki przypraw lub jednorodne...kamis,kotani
lody big milki,nestle,koral może...
koncentrat pomidorowy pudliszki
majonez jakiś
owszem jak mówiła P.Małgosia to serki topione i w plastrach może np.Hochland
masło,margaryna....