TOSTER
Moderator: Moderatorzy
TOSTER
Kochani, mam do Was bardzo ważne pytanie. Czy ktoś próbował kiedyś wyczyścić z glutenu toster? Na diecie jestem 2.5 m-ca, a ponieważ: 1. nieznoszę smaku bezglutenowego chleba/bułek (a właściwie jego braku) 2. uwielbiam tosty - chcę na nowo uruchomić toster. Niestety często z niego korzystałam przed rozpoczęciem diety i teraz nie mam pojęcie co z nim zrobić. Ni to kupić nowy, ni to go rozkręcić i wyczyścić w środku. Hmm...
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Moim zdaniem jedyną całkowicie bezpieczną opcją jest wymiana na nowy.
Jak go rozkręcisz, to jest duża szansa, że
a) nie skręcisz
b) skręcisz, ale nie będzie działał (urok dzisiejszych produktów przeznaczonych na dwa lata funkcjonowania)
c) nawet, jeśli przebraniesz przez punkty a i b, to możesz nie doczyścić i zawsze jakiś okruszek się zapodzieje między tymi kratkami
Jak go rozkręcisz, to jest duża szansa, że
a) nie skręcisz
b) skręcisz, ale nie będzie działał (urok dzisiejszych produktów przeznaczonych na dwa lata funkcjonowania)
c) nawet, jeśli przebraniesz przez punkty a i b, to możesz nie doczyścić i zawsze jakiś okruszek się zapodzieje między tymi kratkami
-
- Forumowicz
Pewnie że tak. Posiłki w mikrofalówce podgrzewa się najczęściej w pojemniku - szklanym lub plastikowym, przeznaczonym do kuchenek mikrofalowych, pod przykryciem, lub w torebce foliowej. Jeśli coś się wyleje, to wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką.Anna Mama Szymona pisze:A co sądzicie o kuchence mikrofalowej czy można podgrzewać posiłki na zmianę z glutenowymi??
-
- Nowicjusz
Re: TOSTER
Ktoś mi kiedyś powiedział, że wystarczy tosta bezglutenowego zawinąć w papier do pieczenia i piec ale czy to aby na pewno bezpieczne? Ktoś korzystał z tego patentu?
Re: TOSTER
Powinno wystraczyć