Artykuły w prasie
Moderator: Moderatorzy
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
Artykuły w prasie
Magazyn Trendy Food zamieści artykuły o celiakii i diecie bezglutenowej, mam nadzieję, że to będzie dobry początek naszych działań! Byłoby mi miło, gdybyście okazali trochę duchowego wsparcia
-
- Nowicjusz
- Posty: 15
- Rejestracja: śr 28 kwie, 2004 10:46
- Lokalizacja: Warszawa
- Kontakt:
:=D>: To chyba dobry kierunek - trafić z naszymi problemami - przede wszystkim na szeroki rynek producentów. Może ktoś zauważy jaka jest nisza. A potem drugi ktoś A jeszcze później rozwinie się taka konkurencja, że ceny zaczną spadać. I będzie w czym przebierać. Ale się rozmarzyłam...
Dziękuję Małgorzato bo robisz to także dla mojego syna. Tak trzymaj:!:
Dziękuję Małgorzato bo robisz to także dla mojego syna. Tak trzymaj:!:
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
Dzięki wszystkim! Mam nadzieję, że jak się rozkręcimy znajdą się pomysły na zajęcie dla wielu osób, chciałabym zjednoczyć nasze środowisko wokół wspólnych celów i przekonać, że możemy jednak coś razem zdziałać - spójrzcie na cukrzyków czy chorych na mukowiscydozę. Może nie mamy wsparcia koncernów farmaceutycznych, ale są producenci żywności, a nas jest coraz więcej. Wszystko zależy od determinacji
- MariuszO
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 236
- Rejestracja: ndz 04 sty, 2004 17:55
- Lokalizacja: obywatel świata
Może założyć jakieś subforum typu: Celiakia w mediach, Napisali o nas czy cuś?
Wrzucalibyśmy tam wszystkie informacje o pojawieniu się wiadomgo tematu w mediach.
Co wy na to?
Aha, dla zainteresowanych adres strony tego periodyku: http://www.trendyfood.pl/onas.htm
Wrzucalibyśmy tam wszystkie informacje o pojawieniu się wiadomgo tematu w mediach.
Co wy na to?
Aha, dla zainteresowanych adres strony tego periodyku: http://www.trendyfood.pl/onas.htm
-
- Nowicjusz
- Posty: 15
- Rejestracja: śr 28 kwie, 2004 10:46
- Lokalizacja: Warszawa
- Kontakt:
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
Napisali Można powiedzieć, że tym sposobem rozpoczęliśmy naszą medialną misję w narodzie Miejmy nadzieję, że artykuł przeczyta choć kilku producentów (do nich pismo jest skierowane) i jeśli chociaż chwilę się nad nim zastanowią to już będzie coś...
Żałuję, że nie możemy tu przytoczyć tekstu, a sama gazeta jest dostępna tylko e Empikach, ale poniżej link do zajawki:
http://www.trendyfood.pl/?m=23&PHPSESSI ... 15edf6145a
Żałuję, że nie możemy tu przytoczyć tekstu, a sama gazeta jest dostępna tylko e Empikach, ale poniżej link do zajawki:
http://www.trendyfood.pl/?m=23&PHPSESSI ... 15edf6145a
Vixi, o planach powstania tego artykłu było przecież na forum? Przynajmniej ja z forum wiem, dzięki czyim kontaktom i czyim wysiłkom ten artykuł w ogóle się ukazał. Znaczy, jeśli Małgorzata chwali się pierwszym, ciężko wywalczonym sukcesem Fundacji, to może należałoby ją pochwalić, a nie pisać, że wciąż mało o nas w mediach? Przecież Fundacja o tym doskonale wie i właśnie walczy, żeby to zmienić.
Małgorzato, Andrew, oby tak dalej!
Małgorzato, Andrew, oby tak dalej!
"Denerwować się - to karać własne ciało za głupotę innych"
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
tak myślę, czy by z ciekawości nie kupić sobie tego numeru Trendy Food... może będę trendy wtedy?
ciekawy jest dobór artykułów w tym numerze, wklejam tytuły i abstrakty:
Mąka - podstawa wypieku :=D>:
Najprawdopodobniej wyrabiano ją wcześniej niż zboża. Najpierw przecierano ziarno ręcznie, między kamieniami, potem na żarnach, aż wreszcie tę pracę wzięły na siebie młyny. Mąka jest więc rezultatem mielenia ziarna zbóż, przede wszystkim pszenicy i żyta, ale także wielu innych, np. jęczmienia, kukurydzy, ryżu, gryki i grochu (to ich ratuje )
Sposób na otyłość
Jak rozumieć pojęcie "produkty pełnoziarniste"? Jakie są ich zalety? Jaki wpływ mają na nasze zdrowie i, czy rzeczywiście wspomagają odchudzanie? Spróbujmy odpowiedzieć na te oraz szereg innych, ważnych pytań.
i wreszcie... Sztuka życia w glutenowym świecie
Rodzice po ostatecznym usłyszeniu diagnozy: celiakia, zazwyczaj są przerażeni i zdezorientowani. Co dać dziecku jeść, aby nie zrobić mu krzywdy? Jak sobie radzić w świecie pełnym glutenu? Na szczęście sytuacja osób na diecie bezglutenowej nie jest już tak trudna, jak w latach 80., kiedy to mąka, wypieki i inne bezglutenowe artykuły spożywcze dostępne były wyłącznie w ramach darów spoza żelaznej kurtyny.
ciekawy jest dobór artykułów w tym numerze, wklejam tytuły i abstrakty:
Mąka - podstawa wypieku :=D>:
Najprawdopodobniej wyrabiano ją wcześniej niż zboża. Najpierw przecierano ziarno ręcznie, między kamieniami, potem na żarnach, aż wreszcie tę pracę wzięły na siebie młyny. Mąka jest więc rezultatem mielenia ziarna zbóż, przede wszystkim pszenicy i żyta, ale także wielu innych, np. jęczmienia, kukurydzy, ryżu, gryki i grochu (to ich ratuje )
Sposób na otyłość
Jak rozumieć pojęcie "produkty pełnoziarniste"? Jakie są ich zalety? Jaki wpływ mają na nasze zdrowie i, czy rzeczywiście wspomagają odchudzanie? Spróbujmy odpowiedzieć na te oraz szereg innych, ważnych pytań.
i wreszcie... Sztuka życia w glutenowym świecie
Rodzice po ostatecznym usłyszeniu diagnozy: celiakia, zazwyczaj są przerażeni i zdezorientowani. Co dać dziecku jeść, aby nie zrobić mu krzywdy? Jak sobie radzić w świecie pełnym glutenu? Na szczęście sytuacja osób na diecie bezglutenowej nie jest już tak trudna, jak w latach 80., kiedy to mąka, wypieki i inne bezglutenowe artykuły spożywcze dostępne były wyłącznie w ramach darów spoza żelaznej kurtyny.