Kosmetyki z glutenem
Moderator: Moderatorzy
Orientujedzie się czy kosmetyki typu korektor do twarzy zawierają glutenen? Nie wiem czy powinnam całą kosmetyczkę wymienić
Ostatnio zmieniony śr 27 lut, 2013 16:52 przez Ariel, łącznie zmieniany 1 raz.
ja nie zwracam uwagi na zawartość glutenu w kosmetykach.
http://akstheauthor.blogspot.com/ Nowy post o miejscach w autobusie, czyli co komu się należy. Zapraszam do dyskusji.
kosmetyki których ja używam
cześć,
mam ten sam problem. choruję na celiakie. walczę z kosmetykami. kiedy nałożę niesprawdzony krem momentalnie robią mi sie na buzi grudki z którymi cholernie dużo walczę. na szczęście blizn nie mam. ale nie wygląda to estetycznie.
na pewno wszystkie kosmetyki z pułek exclusive tj: YSL, MOSCHINO, CLINIQUE mają gluten. zbóż używa się po to by prostowały zmarszczki. stąd wszystkie kremy przeciwzmarszczkowe maja pszenicę!!! czytajcie to. ja nie wiedziałam.
równiez farby u fryzjera zawierają zboża, ponieważ wtedy płytka włosa się tak nie niszczy. dlatego pamiętajcie o tym. mój fryzjer zaczął się tym interesować przeze mnie i na wszystkich farbach są zboża. w mniejszej lub większej ilości ale są. polecam łykać w tabletkach kwas hialuronowy plus krem zwykły nawilżający !!!
mam ten sam problem. choruję na celiakie. walczę z kosmetykami. kiedy nałożę niesprawdzony krem momentalnie robią mi sie na buzi grudki z którymi cholernie dużo walczę. na szczęście blizn nie mam. ale nie wygląda to estetycznie.
na pewno wszystkie kosmetyki z pułek exclusive tj: YSL, MOSCHINO, CLINIQUE mają gluten. zbóż używa się po to by prostowały zmarszczki. stąd wszystkie kremy przeciwzmarszczkowe maja pszenicę!!! czytajcie to. ja nie wiedziałam.
równiez farby u fryzjera zawierają zboża, ponieważ wtedy płytka włosa się tak nie niszczy. dlatego pamiętajcie o tym. mój fryzjer zaczął się tym interesować przeze mnie i na wszystkich farbach są zboża. w mniejszej lub większej ilości ale są. polecam łykać w tabletkach kwas hialuronowy plus krem zwykły nawilżający !!!
-
- Aktywny Forumowicz
Wieczorynka dziękuję serdecznie za szybką odpowiedz. W takim razie od jutra testuje nowy kosmetyk
Pozdrawiam gorąco
Pozdrawiam gorąco
Ostatnio zmieniony pt 03 maja, 2013 18:40 przez dzuzka86, łącznie zmieniany 2 razy.
A jakich tuszy do rzęs używacie? Masakra z tym glutenem . W sumie nigdy nie zwracam uwagi jeżeli chodzi o tusze, cienie do oczów, pomadki, błyszczyki etc. Jeżeli chodzi o balsamy i szampony to jeżeli wyraźnie pisze że jest z kiełków pszenicy lub coś w tym stylu to nie używam. Niestety drażnią mnie nazwy łacińskie i odpuszczam . Chyba, że widzę napis protein to zaczynam się wahać. Ktoś napisał, że na skórze głowy pojawiły się strupki itp. Podobny mam problem. Dermatolog zalecił mi szampony typowe dla atopowego zapalenia skóry. Wspominałam o glutenem, ale jakoś zbytnio nie wzięła tego pod uwagę bo propozycje szamponów mam całą gamę jaką znajdę w aptece...
-
- Aktywny Forumowicz
-
- Nowicjusz
Moja dziewczyna używała i zachwalała.dzuzka86 pisze:Witam!!
Nie wiem czy w dobrym miejscu pytam jeśli nie to poproszę o przeniesienie. Czy używacie kosmetyku jakim jest BB Krem od Garniera?? Po przeanalizowaniu składu na moje oko nie na tam nic podejrzanego, ale będę wdzięczna za podpowiedz co do jego bezglutenowości.
Pozdrawiam