Potrawa Emelin

Wszystko o dozwolonych makaronach i pysznych ryżach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Potrawa Emelin

Postprzez anilka » Pn 02 lut, 2009 17:36

Składniki:
2 ząbki czosnku
1 cebula
3 uda z kurczaka
5 dużych marchewek
1/2 główki kapusty włoskiej lub młodej kapusty
makaron ryżowy nitki
4 łyżki sosu sojowego TAMARI (ten sos jest bez glutenu!)

Sposób wykonania:
Podsmażony , posiekany czosnek z cebulą, podsmażone uda kurczaka wrzucić razem do garnka. Dodać do tego poszatkowaną kapustę i pokrojoną w talarki marchew. Podlać wszystko niewielka ilością wody i 4 łyżkami stołowymi sosu sojowego. Gotować do miękkości. Po ugotowaniu wyjąć uda i rozdrobnić.

Makaron ryżowy moczyć 40 min w ZIMNEJ wodzie. Odsączyć, dodać do garnka, wymieszać z mięsem i całą resztą. Dosolić do smaku.
Podawać na ciepło lub na zimno. Nam najbardziej smakuje na drugi dzień. Smacznego.
Łatwe w przygotowaniu!
na diecie od 25 kwietnia 2008

Obrazek
anilka
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 50
Dołączył(a): So 26 kwi, 2008 08:33
Lokalizacja: Kutno

Postprzez Grażyna » Pt 20 lut, 2009 23:19

A jakiego sosu sojowego używasz? I gdzie go kupiłaś? Bo mnie nie udalo sie trafić na bezglutenowy.
Avatar użytkownika
Grażyna
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 341
Dołączył(a): N 13 lut, 2005 23:24
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez anilka » So 21 lut, 2009 18:18

używam sosu sojowego TAMARI, który jest dla nas bezpieczny. Mój brat kupił go w jakimś sklepie ze zdrową żywnością w Warszawie. O samym sosie gdzies było tu na forum. Dzięki niemu powiększyło się moje menu, bo lubię kuchnie wschodnią, no a zwykłe sosy sojowe są zakazane, bo niestety zawierają gluten. Może ktoś z forumowiczów wie dokładnie gdzie TAMARI można kupić...
na diecie od 25 kwietnia 2008

Obrazek
anilka
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 50
Dołączył(a): So 26 kwi, 2008 08:33
Lokalizacja: Kutno

Postprzez Rafal_tata » Pn 23 lut, 2009 01:11

Avatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2662
Dołączył(a): Śr 14 sty, 2004 14:31
Lokalizacja: Kraków

Postprzez Floopyy » Śr 18 wrz, 2013 11:22

Bardzo dobre danie. Całej rodzinie smakowało. Mam jedno ale mianowicie sos sojowy trzeba wlewac z umiarem, bardzo łatwo wlac za dużo.
Nic dodac nic ująć, zobaczcie sami
agencja reklamowa lubin
wrocławskie drukarnie
oraz
okna pcv szczecin
Floopyy
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Dołączył(a): Śr 18 wrz, 2013 11:04
Lokalizacja: Kielce


Powrót do Makarony i ryże

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron