Składniki:
2 ząbki czosnku
1 cebula
3 uda z kurczaka
5 dużych marchewek
1/2 główki kapusty włoskiej lub młodej kapusty
makaron ryżowy nitki
4 łyżki sosu sojowego TAMARI (ten sos jest bez glutenu!)
Sposób wykonania:
Podsmażony , posiekany czosnek z cebulą, podsmażone uda kurczaka wrzucić razem do garnka. Dodać do tego poszatkowaną kapustę i pokrojoną w talarki marchew. Podlać wszystko niewielka ilością wody i 4 łyżkami stołowymi sosu sojowego. Gotować do miękkości. Po ugotowaniu wyjąć uda i rozdrobnić.
Makaron ryżowy moczyć 40 min w ZIMNEJ wodzie. Odsączyć, dodać do garnka, wymieszać z mięsem i całą resztą. Dosolić do smaku.
Podawać na ciepło lub na zimno. Nam najbardziej smakuje na drugi dzień. Smacznego.
Łatwe w przygotowaniu!