viewtopic.php?t=1838
albo Natall:
"Sanatorium Panorama Morska w tym roku to tragedia!!!!! My sie spotkamy w sądzie prawdopodobnie, bo żadne reklamacje nie trafiają do nich, kompletnie bimbają na wszystko. Tak jak Monia, byliśmy wyganiani z kuchni. A byłam tam bo stale czegoś na naszym stole brakowało!!! Jedliśmy na ostatniej zmianie żywieniowej i kiedyś trafiły nam się nadgryzione plasterki pomidora!!! Poszłam z tym do kuchni i usłyszałam "proszę w takim razie wyjechac ale zwrotu pieniędzy i tam państwo nie otrzymacie" !!! "
Dziś dostałam następującą informację:
"Jestem chora na celiakię i właśnie znajduję się w ośrodku w Jarosławcu(Panorama Morska). Zdeklarował on, że zapewni mi dietę bezglutenową. Chciała bym ostrzec wszystkich chorych na celiakię. Drugiego dnia mojego pobytu na śniadanie został mi podany chleb chrupki wielo-zbożowy, na szczęście w porę się spostrzegłam. Jednak wczoraj zostałam zatruta(najprawdopodobniej kompotem który jest tu robiony z proszku). (..)"
Zastanawiam się nad napisaniem pisma do tego ośrodka z prośbą o informację w jaki sposób w praktyce stosują dietę bezglutenową.
Póki co chyba nie warto go polecać nikomu z celiakią. Kombinat, który "przerabia " codziennie 1500 osób to nie jest dobry pomysł na wakacje z dietą.