Widzę, że zakładka krakowska jakoś bez nowości od dłuższego czasu

a to zupełnie nieuzasadnione.
Z najnowszych odkryć, mam coś dla piwoszy:
Lokal House of Beer (na rogu ul. Św. Krzyża i Św. Tomasza) ma w swojej ofercie bezglutenowe piwo belgijskie, ekologiczne, organiczne i co sobie jeszcze życzycie, w smaku bardzo dobre, smak prawdziwego piwa zdecydowanie, nazwa: BRUNEHAUT

ostrzegam jedynie przed ceną - 15 zł za 0,33l, z tym, że jak mi tłumaczono, cena nie wynika z bezglutenowowści piwa, a z racji kraju pochodzenia - Belgii (pewnie też z tego, że jest ekologiczne).
Poniżej załączam zdjęcia piwka z Belgii.
Warto wcześniej zadzwonić lub napisać maila żeby upewnić się czy jest na stanie i potem nie odpuszczać barmanom, kiedy nie mogą go zlokalizować na zapleczu i twierdzą np. że nie przyszło (jeszcze się do "Nas" nie przyzwyczaili, czasem też proponują piwo dla diabetyków ale to nie jest to). Uczą się, więc uważam, że trzeba wybaczać i edukować, poza tym pisałam do nich i zastanawiają się nad wprowadzeniem bg Celii i Estrelli
Biwo bg Celia natomiast jest dostępne w sklepie na ul. Krowoderskiej
www.strefa-piwa.pl/ po krótkiej konwersacji ze sprzedawcą zasugerowano mu, aby wprowadzili to piwo do oferty pubu, który prowadzą na Kazimierzu przy ul. Józefa 6 również pod nazwą Strefa Piwa.
Smak Celii - chyba najmniej wyrazisty jak dla mnie porównując w/w belgijskie i hiszpańską Estrellę, ale to nie znaczy, że nie dobre, przy tym cena 5,20zł za 0,5l jest dosyć korzystna.
O Estrelii już pisano w tym wątku, ale może tylko przypomnę, że dostępna jest m.in. w Almie w galerii kazimierz.
smaczego