OŚRODEK WYPOCZYNKOWY NA MAZURACH DLA ALERGIKÓW ŻYWIENIOWYCH
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
OŚRODEK WYPOCZYNKOWY NA MAZURACH DLA ALERGIKÓW ŻYWIENIOWYCH
Witam serdecznie,
Planuję otworzyć ośrodek wypoczynkowo-rekreacyjny dla alergików żywieniowych, bezglutenowców i osób z nietolerancją pokarmową. Oczywiście dieta będzie konsultowana z dietetykiem. W celu sprawdzenia potrzeb i tego,czy na prawdę ktoś będzie chętny , mam parę pytań:
-czy w ogóle ktoś byłby zainteresowany wczasami w takim ośrodku,
-czego byście oczekiwali , jakich zajęć,atracji...
No na początku to tyle
Pozdrawiam,
Daria
Planuję otworzyć ośrodek wypoczynkowo-rekreacyjny dla alergików żywieniowych, bezglutenowców i osób z nietolerancją pokarmową. Oczywiście dieta będzie konsultowana z dietetykiem. W celu sprawdzenia potrzeb i tego,czy na prawdę ktoś będzie chętny , mam parę pytań:
-czy w ogóle ktoś byłby zainteresowany wczasami w takim ośrodku,
-czego byście oczekiwali , jakich zajęć,atracji...
No na początku to tyle
Pozdrawiam,
Daria
Pomysł bardzo fajny ale czy bedą chętni?
Jadąc na wczasy zawsze szukam takich miejsc aby była mozliwość gotowania obiadów samemu. Na szczęście jest tez coraz juz wiecej miejsc gdzie osoby na diecie bezglutenowej lub innej mogę zjeść posiłek.
Zajęcia i atrakcje? hmmm myslę że to samo co konkurencja + zabawy w kisielu (bezglutenowym) - żart.
Jadąc na wczasy zawsze szukam takich miejsc aby była mozliwość gotowania obiadów samemu. Na szczęście jest tez coraz juz wiecej miejsc gdzie osoby na diecie bezglutenowej lub innej mogę zjeść posiłek.
Zajęcia i atrakcje? hmmm myslę że to samo co konkurencja + zabawy w kisielu (bezglutenowym) - żart.
Uważam, że pomysł bardzo dobry, coraz więcej ludzi odkrywa u siebie różne nietolerancje. Ja bardzo chętnie pojechałabym na wczasy w czasie których nie będę musiała sterczeć w kuchni, bo co to za wakacje cały rok gotuję, wiec można by od garów odpocząć. Atrakcje jak w innych tego typu ośrodkach, coś dla dorosłych, młodzieży i dzieci, żeby cała rodzina czuła się dobrze.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
No właśnie o to mi chodziło Ośrodek byłby blisko jeziora, a dieta byłaby z porozumieniem z dietetykiem. Przed przyjazdem oczywiście musiałyby być dostarczone zastrzeżenie odnośnie diety,my byśmy przygotowali plan żywieniowy,plan diety byłby wysyłany do klienta i zatwierdzany ,a potem życzymy udanego wypoczynku
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- herbatnick
- Nowicjusz
Jak najbardziej podoba mi się taki pomysł - a co do atrakcji to na Mazurach lubię kajakować, więc może jakaś mała wypożyczalnia sprzętu? Albo współpraca z wypożyczalnią?
Co do jedzenia to musicie pamiętać, że kuchnia bezglutenowa powinna być całkowicie oddzielona od glutenowej - najlepiej osobne pomieszczenia, osobny sprzęt. Alergie i nietolerancje są różne i na pewno nie wszyscy wczasowicze będą na diecie bezglutenowej. Albo tak jak ja - bezglutek, przyjadę z żoną, która nie musi żadnej diety pilnować.
Ale pomysł jest świetny i życzę powodzenia!
Co do jedzenia to musicie pamiętać, że kuchnia bezglutenowa powinna być całkowicie oddzielona od glutenowej - najlepiej osobne pomieszczenia, osobny sprzęt. Alergie i nietolerancje są różne i na pewno nie wszyscy wczasowicze będą na diecie bezglutenowej. Albo tak jak ja - bezglutek, przyjadę z żoną, która nie musi żadnej diety pilnować.
Ale pomysł jest świetny i życzę powodzenia!
- herbatnick
- Nowicjusz