Wczasy bez glutenu - Węgry, Hevis
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Wczasy bez glutenu - Węgry, Hevis
Nazywam się Marcin Lasecki, mieszkam w Żyrardowie. W okresie 5.07 - 15.07 2013r przebywałem na wczasach dla chory na celiakie w miejscowości Hevis na Węgrzech organizowanych przez p. Marię Puskas w hotelu Helios.
Wyżywienie było urozmaicone i bardzo dobre (oznakowane stoły dla nas z przekreślonym kłosem i chorych na inne schorzenia) obsługa bardzo miła.
Pani Maria Puskas otaczała nas dosłownie troskliwą opieką, robiła to w sposób dyskretny i taktowny.
Były też poza hotelowe wyjazdy, m: in zwiedziliśmy część Węgier nad balatonem, zamki oeaz byliśmy w starej 200-letniej winnicy; połączone to było z degustacją win i ich zakupem.
Nasza Polska grupa była bardzo zadowolona i obiecaliśmy sobie na drugi rok powtórny przyjazd.
Wyżywienie było urozmaicone i bardzo dobre (oznakowane stoły dla nas z przekreślonym kłosem i chorych na inne schorzenia) obsługa bardzo miła.
Pani Maria Puskas otaczała nas dosłownie troskliwą opieką, robiła to w sposób dyskretny i taktowny.
Były też poza hotelowe wyjazdy, m: in zwiedziliśmy część Węgier nad balatonem, zamki oeaz byliśmy w starej 200-letniej winnicy; połączone to było z degustacją win i ich zakupem.
Nasza Polska grupa była bardzo zadowolona i obiecaliśmy sobie na drugi rok powtórny przyjazd.
Marcin Lasecki
-
- Aktywny Forumowicz
Re: Wczasy bez glutenu - Węgry, Hevis
A jak cenowo to wygladało???
Jagoda225 pisze:właśnie, napisz nam stronkę internetową tego ośrodka
Ja tez poproszę o stronę...
-
- Aktywny Forumowicz
Na stronie stowarzyszenia po prawej stronie w zakładce wypoczynek bez glutenu , jest na ten temat, poczytajcie. Jestem zainteresowana i bardzo cieszy mnie to, że dziecko do 14 lat płaci pół ceny, jak mało gdzie. Pojadę. Wyznaczone są dwa terminy w lipcu i w sierpniu na tydzień. Nie wiek który wybiorę ale ja jadę 

-
- Nowicjusz
dzikuej za informacje
Super że istnieją takie wczasy !!!!!!!!!!!!!
Jestem zainteresowana wczasami.
A gdzie spędzacie czas w Polsce ?
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
My tzn ja z mężem uwielbiamy jeździć w góry - najchętniej do Zakopanego. Może w tym roku uda się nam się tam wybrać z synem (4 lata)
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Zakopane moje kochane <3<3<3, dla lubiących góry polecam jeszcze Krynicę-Zdrój, Szczawnicę troche mniejsze góry ale tez pięknie, Bieszczady, KarpaczAnula80 pisze:My tzn ja z mężem uwielbiamy jeździć w góry - najchętniej do Zakopanego. Może w tym roku uda się nam się tam wybrać z synem (4 lata)

W tym roku uderzamy z meżem i córcią nad Bałtyk, mam nadzieję,ze pogoda nam dopisze

.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
My również jeździmy nad Bałtyk do Ustki. POlecam 

My również jeździmy nad Bałtyk do Ustki. POlecam 

rowniez polecam ustke!