Biedronka
Moderator: Moderatorzy
Re: Biedronka
jak to z czego? o.O czy mleko to tylko cukier? a białka, tłuszcze?
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Znalazłam dziś w Biedronce zająca z czekolady
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, masa kakaowa, słodka serwatka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny ekstrakt waniliowy. Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych i orzechów ziemnych. Producent: Bergland Niemcy

Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, masa kakaowa, słodka serwatka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny ekstrakt waniliowy. Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych i orzechów ziemnych. Producent: Bergland Niemcy
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
-
Odkryłam jeszcze, że czekolada Magnetic jest produkcji Jutrzenki, tak jak Goplana. Nie ma napisu produkt bezglutenowy, ale w składzie nie ma nic zakazanego. Kupujecie te czekolady?
obskoczyłam 3 Biedrony i nie ma tego mleka 

If there's one guy, just one guy
Who'd lay down his life for you and die
It's hard to say it
I hate to say it
But it's probably me
Who'd lay down his life for you and die
It's hard to say it
I hate to say it
But it's probably me
-
U mnie też nie ma
Trzeba cierpliwie czekać

Moim zdaniem ten sklep jakim jest biedronka posiada naprawde duzo dobrych produktów dla nas bezglutenowcow, tylko raczej jeśli mowimy o biedronkach o wiekszych rozmiarach, z poszerzonym asortmentem. Tam mozemy liczyc na jakies dobre produkty, w tych mniejszych jest zdecydowanie gorzej. Zwrociliście kiedys na to uwagę?
-
Pewnie jest to spowodowane tym, że te mniejsze nie mają tyle miejsca, więc muszą asortyment ograniczać
-
Nie wiem, czy ktoś zwrócił na to uwagę, ale na końcu każdego numeru Moich Smaków Życia, jest lista przepisów, a poniżej - niebieska kropka - dania odpowiednie dla diabetyków, fioletowa kropka - dania odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej 

W Poznaniu szukałem mleka bez laktozy w dużej Biedronce, skrzyżowanie Słowiańska/Piątkowska, po moim zapytaniu o nie patrzyli na mnie, jak na kosmitę... A więc nie wszędzie dotarły, niestety
w Biedronce są teraz do kupienia krowki mleczne Anabella, producent ZPC Milanówek, ten od krowek milanowskich 

.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
i dużo produktów Kinder- schoko bons, kinder maxi itp.
Aaaa ja się już obkupiłam w schoko bons
cos pysznego 

-
- Nowicjusz
To bardzo dobra wiadomośćmarchewka1211 pisze:Od dzisiaj w Biedronce czekolady Goplany znów przecenione ;D