Szef Kuchni – Michał Możdżonek zaprasza na sushi i inne japońskie dania wolne od glutenu. Jedną ze specjalności szefa kuchni są tempery. Tempura, czyli ciasto w którym smaży się warzywa, ryby lub krewetki jest przygotowywana według autorskiej receptury Szefa Kuchni z mieszanki wyselekcjonowanych bezglutenowych mąk ze szczyptą soli morskiej z Sardynii oraz krystalicznie czystej wody z nałęczowskich źródeł. Spróbować tutaj możemy np. rolkę californię z krewetką w bezglutenowej tempurze i z tatarem z łososia obłożoną świeżutkimi małżami Świętego Jakuba.
Dla wielbicieli zup, codziennie inna zupa dnia np. wieprzowina marynowana w imbirze zalana aromatycznym bulionem z dodatkiem bezglutenowego makaronu gryczanego i szczypiorku. We czwartki spróbować można świeżych muli. W lokalu można zamówić sushi z dostawą do domu lub biura.
W lokalu organizowane są warsztaty dla dzieci z nauką i degustacją własnoręcznie zrobionego sushi. Organizowane są imprezy okolicznościowe (dodatkowa sala na piętrze) typu urodziny, komunie, wesela.
Osoby na diecie bezglutenowej, muszą poinformować kelnera przed złożeniem zamówienia o swojej diecie.
http://www.celiakia.pl/menu-bez-glutenu ... 4:03+00:00
http://www.menubezglutenu.pl/lokal/sushi-wesola-wesola
ITADAKIMASU!
