Biedronka
Moderator: Moderatorzy
- uniaczek
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Re: Biedronka
Owszem tak - jednak przed weekendem majowym kiełbasa śląska nieosiągalna - Polska grilluje !!! 

-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Trzeba uważać na bakalie w Biedronce. To znaczy zawsze czytać etykiety. Kupiłam w zeszłym roku migdały Bakallino i były bezpieczne. Wczoraj chciałam kupić te same migdały i z przyzwyczajenia sprawdziłam etykietę. Przeżyłam szok - informacja o możliwych śladowych ilościach glutenu. W pierwszym momencie zgłupiałam i pomyślałam, że tamte z zeszłego roku też muszą to info zawierać. W domu sprawdziłam i okazało się, że moje zeszłoroczne pakowała Atlanta, w te co wczoraj widziałam - Bakalland. Utwierdza mnie to tylko, żeby nie kupować NIC na pamięć, tylko zawsze sprawdzić
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
-
Przed przejściem na dietę bezglutenową często jadłam udźce wędzone - zawsze je kupowałam na hali w Gdańsku. Niestety, sprawdziłam już dawno, że mogą zawierać śladowe ilości glutenu. I oto wczoraj w Biedronce okazało się, że ichnia ćwiartka z kurczaka wędzona jest bezpieczna pod tym kątem. Ale dziś miałam ucztę 

- uniaczek
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Też jedliśmy już tego wędzonego kurczaka - dodałam do sałatki 

-
W Biedronce od dziś do niedzieli jest gyros z kurczaka Konspolu. Ciekawe, czy jest bezpieczny, przy okazji sprawdzę
Ja z góry założyłam że ten kurczak nie będzie czysty i nawet nie brałam go do ręki
.
Kupiłam natomiast wczoraj dla glutenowej córki wodne lizaki do zamrażania - 10 szt za 4 zł, taka barwiona woda
, dopiero wyrzucając opakowanie doczytałam że na samym przodzie jak byk stoi GLUTEN FREE
. Więc i ja skorzystam.

Kupiłam natomiast wczoraj dla glutenowej córki wodne lizaki do zamrażania - 10 szt za 4 zł, taka barwiona woda

W Biedronce są pstrągi świeże paczkowane po 2 szt...idealne na grilla lub do piekarnika... 

Chipsy błonnikowe Sonko są dostępne w Biedronce...polecam

A czy chipsy Na Maxa dostępne w biedronce, w których nie ma śladowych ilości glutenu będą bezpieczne??
myślę, że jeśli nie ma wzmianki, a podane alergeny są ok, to można kupić.
-
Czytałam ostatnio skład tego gyrosa Konspolu i skład wydaje się być w porządku
Czasami potrzeba czegoś szybkiego, bo nie ma czasu na przygotowanie. I jak znalazł 

te chrupki czy chipsy na maxa , dzisiaj patrzylam ale nie pamietam jaki to smak byl ale pisalo zawiera sladowe ilosci glutenu albo w skladzie wymieniona maka pszenna byla. Chyba ze sa jeszcze jakies bez tych glutenowych rzeczy.
.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
tak właśnie są różne smaki i w niektórych est gluten wypisany, a winnych go nie ma i nie wiem co mam o tym sądzić...
-
Też je wczoraj przejrzałam i nie znalazłam takich, w których by czegoś nie było. Albo mąka pszenna w składzie albo info o śladowych ilościach w każdym opakowaniu, które wzięłam do ręki. Na pewno widziałam 4 różne smaki. Jak dla mnie za duże ryzyko.
A czy ktoś z Was kupuje chrupki w Tesco? Czytałam skład jakichś o smaku pizzy czy ketchupu ich marki i wśród alergenów nie było glutenu (ani w składzie)
A czy ktoś z Was kupuje chrupki w Tesco? Czytałam skład jakichś o smaku pizzy czy ketchupu ich marki i wśród alergenów nie było glutenu (ani w składzie)
przejrzę dzisiaj jeszcze raz:)