LIDL
Moderator: Moderatorzy
Re: LIDL
Jakby co, daj znać
Jak myślicie, czy takie kiełbaski można mrozić? Niedługo weekend majowy, jakieś ogniska, grille się zaczną. Dobrze by było mieć coś pod ręką żeby potem nie jeździć i nie szukać po całym mieście kiełbasek.

-
- Aktywny Forumowicz
gdyby zawierał gluten, producent musiał by zamieścić napis : produkt może zawierać gluten" bądz podobne ostrzeżenie. Jeśli chodzi o te kiełbaski to kupiłabym z dulano
Z tym to akurat różnie bywa...wieczorynka pisze:gdyby zawierał gluten, producent musiał by zamieścić napis : produkt może zawierać gluten" bądz podobne ostrzeżenie. Jeśli chodzi o te kiełbaski to kupiłabym z dulano
Ja się posiłkowałem tabelką, która jest zamieszczona na stronie naszego Stowarzyszenia link: http://www.celiakia.pl/produkty-dozwolone/ w rubryce "zawierają gluten" na samym dole jest napisane "hydrolizowane białko roślinne", (tak samo jak w składzie tej kiełbasy

-
- Aktywny Forumowicz
w jednej i drugiej kiełbasie masz to?
Gdzie Wy macie bezglutenowe rzeczy w Lidlu?
Wszystkie sklepy są chyba tej samej wielkości i na półkach powinno być to samo, a jedyne co w moim można znaleźć to salami i polędwicę z dulano
Jak to jest ?!

Cydr Miłosławski kosztuje 3,99, ale:
Oto mail od technologa z browaru:
Szanowna Pani,
Nasz produkt nie zawiera glutenu, jednak w browarze na tej samej linii rozlewamy inne produkty, które go zawierają, więc niestety istnieje możliwość skażenia krzyżowego cydru tym składnikiem.
Pozdrawiam
Natalia Walczak
FORTUNA LOGO WYBRANE 2013
Natalia Walczak
Główny Technolog
tel.kom.: +48 666 078 522
n.walczak@browarfortuna.pl
Kupiłam sobie dziś, bo mi zazdrość, że mąż ma do wyboru tyle piw, a ja nie... Jednak mam mieszane uczucia, czy bezpiecznie można go wypić:(
Oto mail od technologa z browaru:
Szanowna Pani,
Nasz produkt nie zawiera glutenu, jednak w browarze na tej samej linii rozlewamy inne produkty, które go zawierają, więc niestety istnieje możliwość skażenia krzyżowego cydru tym składnikiem.
Pozdrawiam
Natalia Walczak
FORTUNA LOGO WYBRANE 2013
Natalia Walczak
Główny Technolog
tel.kom.: +48 666 078 522
n.walczak@browarfortuna.pl
Kupiłam sobie dziś, bo mi zazdrość, że mąż ma do wyboru tyle piw, a ja nie... Jednak mam mieszane uczucia, czy bezpiecznie można go wypić:(