W tym sęk – wypiekarnia bezglutenowych sękaczy z Łodzi dołączyła do programu MENU BEZ GLUTENU:
https://menubezglutenu.pl
Wypiekarnia znajduje się w Łodzi przy ul. Legionów 49.
Sękacz to przysmak z Suwalszczyzny, rodzaj ciasta biszkoptowego pieczonego na obracanym rożnie. W wyniku polewania rożna kolejnymi warstwami ciasta po przekrojeniu sękacz przypomina przecięty pień drzewa z jasnymi i ciemnymi słojami. Spływające fragmenty ciasta zastygają w formie grubych sopli wyglądających jak sęki.
Wszystkie sękacze są bezglutenowe, z mąk certyfikowanych, wypiekamy wyłącznie produkty bezglutenowe – mówi właściciel. – Można je również kupić w piekarni BEZ w Łodzi.
Sękacze można zamówić z odbiorem osobistym po wcześniejszym umówieniu, a także z dostawą na terenie całej Polski, ale także za granicę. Zamówienia można składać poprzez fanpage na Facebooku:
https://www.facebook.com/sekaczownia/
lub formularz kontaktowy na stronie wypiekarni:
https://wtymsek.wordpress.com
Na specjalne zamówienie wyrabiane są także sękacze bez laktozy i bez cukru.
https://celiakia.pl/w-tym-sek-wypiekarn ... z-glutenu/
W tym sęk! Wypiekarnia sękaczy z Łodzi w MENU BEZ GLUTENU
Moderator: Moderatorzy
Re: W tym sęk! Wypiekarnia sękaczy z Łodzi w MENU BEZ GLUTENU
Kolejny kierunek Łódź! tyle czasu nie jadłam sękaczy...