Naleśnikarnia i pizzeria Johny Szalony w MENU BEZ GLUTENU

Miejca w kraju i za granicą przyjazne bądź nieprzychylne "bezglutenowcom"

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 7738
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Naleśnikarnia i pizzeria Johny Szalony w MENU BEZ GLUTENU

Post autor: Leeloo »

Johny Szalony z Grodziska Mazowieckiego – wizjoner, artysta, który za cel postawił sobie stworzenie miejsca, w którym wszyscy będą mogli zjeść pysznie, zdrowo i bezpiecznie. Niezależnie od swoich preferencji żywieniowych, alergii pokarmowych czy schorzeń. Johny Szalony (pseudonim artystyczny właściciela:) sam ma dzieci chore na celiakię, więc zna temat bezpiecznej kuchni od podszewki.

Johny Szalony to miejsce serwujące pizzę i naleśniki, także w wersji bezglutenowej. Lokal znajduje się w Grodzisku Mazowieckim, przy ul. Montwiłła 41, w budynku basenu “Wodnik 2000”, na I piętrze.

Bogate menu zostało podzielone na strefy:
mięsna – skierowana do “wszystkożernych” gości,
bezmięsna – dla tych, którzy nie mają ochoty na mięso, idealne rozwiązanie dla wegetarian,
roślinna – zawiera wyłącznie składniki pochodzenia roślinnego, to rozwiązanie dla wegan, alergików,
bezglutenowa – dla osób chorych na celiakię, niespożywających glutenu z innych powodów, lub po prostu szukających ciekawej alternatywy.
Bezglutenowe naleśniki u Johny’ego mają średnicę aż 40 cm! Są podawane złożone w rożek, polane autorskim sosem. Ciasto dostępne jest w kilku rodzajach: bezglutenowe oraz bezglutenowe wegańskie: na mące ryżowej lub gryczano-szpinakowe (na mące gryczanej niepalonej).
Bezglutenowa pizza Johny’ego ma średnicę 32 cm i serwowana jest na cienkim cieście, według autorskiej receptury. Oczywiście nie brakuje tu także bezglutenowych deserów.

Jak powstają pizza i naleśniki bezglutenowe?
Ciasto na pizzę i naleśniki bezglutenowe powstaje na bazie certyfikowanych mąk bezglutenowych.
Pizza bezglutenowa wypiekana jest w osobnej komorze pieca.
Wszystkie dania bezglutenowe powstają w ścisłym reżimie technologicznym obowiązującym przy procesie przygotowywania potraw dla osób chorych na celiakię.
W kuchni Johny’ego używa się wyłącznie przypraw bezglutenowych, więc wszystkie sosy i dodatki są w 100% bezpieczne dla osób z celiakią.
W lokalu znajduje się zjeżdżalnia z kolorowymi kuleczkami – plac zabaw dla dzieci. Johny Szalony to miejsce przyjazne całym rodzinom.
Polecamy nie tylko fanom pizzy, ale też amatorom pływania – w przypadku tego lokalu można świetnie połączyć obie przyjemności :sylwester:

Zamawiając danie bezglutenowe należy poinformować obsługę o swojej diecie.

https://celiakia.pl/nalesnikarnia-i-piz ... z-glutenu/
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
ODPOWIEDZ