pytanie
Moderator: Moderatorzy
pytanie
witam wszystkich,
potrzebuje pomocy, prowadzę cukiernie i chciałem wejśc na rynek warszawski z produktami bezglutenowymi, poczyniam pierwsze próby smakowe i wizualne moich wyrobów i teraz mam do was prośbe , czy myslicie że jest szansa na to żeby sprzedawac takie produkty swierze tzn pieczywo, ciasta itp w warszawie ? czy raczej zaopatrujecie się w takie produkty długoterminowe i tylko w sklepach ze zdrową żywnością? z góry dziękuje za pomoc
potrzebuje pomocy, prowadzę cukiernie i chciałem wejśc na rynek warszawski z produktami bezglutenowymi, poczyniam pierwsze próby smakowe i wizualne moich wyrobów i teraz mam do was prośbe , czy myslicie że jest szansa na to żeby sprzedawac takie produkty swierze tzn pieczywo, ciasta itp w warszawie ? czy raczej zaopatrujecie się w takie produkty długoterminowe i tylko w sklepach ze zdrową żywnością? z góry dziękuje za pomoc
- gosiaonline
- Nowicjusz
- Posty: 12
- Rejestracja: pt 20 lis, 2009 15:35
- Lokalizacja: Mszczonów
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 738
- Rejestracja: czw 10 wrz, 2009 14:47
- Lokalizacja: Warszawa
Nie ma pieczywa gorszego niż z folii, pfu!
Jak tylko będę mogla powrócić do zbóż (na razie mam zakaz spożywania jedzenia większości, to bez chwili zastanowienia będę się u Ciebie zaopatrywać!
No i byłoby już w ogóle cudownie, gdyby można było wybrzydzać, czy się chce z mąki oczyszczonej, czy z pełnego przemiału, na zakwasie czy drożdżowe:)
Ja bym też w próbach wzięła pod uwagę, że często w parze z problemami z glutenem idzie nietolerancja laktozy.
Jak tylko będę mogla powrócić do zbóż (na razie mam zakaz spożywania jedzenia większości, to bez chwili zastanowienia będę się u Ciebie zaopatrywać!
No i byłoby już w ogóle cudownie, gdyby można było wybrzydzać, czy się chce z mąki oczyszczonej, czy z pełnego przemiału, na zakwasie czy drożdżowe:)
Ja bym też w próbach wzięła pod uwagę, że często w parze z problemami z glutenem idzie nietolerancja laktozy.
a co z wyrobami świątecznymi typu makowiec, sernik , pierniki? czy takie rzeczy są także dostepne jako długoterminowe? postaram sie w tym tygodniu poczynic pierwsze próby wyrobów klasycznych z zamiennikami tzn , mąki pszennej na jaką inną a także postaramy się zacząc robić inne produkty bezglutenowe.
Rozumiem, że prowadząc cukiernię powszechnie używasz maki pszennej glutenowej.
Jak rozwiążesz problem zanieczyszczenia bezglutenowych produktów zwykłą mąką? To mnie martwi najbardziej, bo pewnie nie przestawisz się na produkcję ściśle bezglutenową.
Ważna jest też lokalizacja.
Jak rozwiążesz problem zanieczyszczenia bezglutenowych produktów zwykłą mąką? To mnie martwi najbardziej, bo pewnie nie przestawisz się na produkcję ściśle bezglutenową.
Ważna jest też lokalizacja.
mama Krzysia (13 lat) zdiagnozowanego 16.03.2009
,,...co dla jednego pokarmem, to dla drugiego trucizną" (Lukrecjusz)
,,...co dla jednego pokarmem, to dla drugiego trucizną" (Lukrecjusz)
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 72
- Rejestracja: czw 30 gru, 2004 21:23
- Lokalizacja: Warszawa
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 297
- Rejestracja: ndz 10 maja, 2009 18:06
- Lokalizacja: Łomianki k.Warszawy
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 297
- Rejestracja: ndz 10 maja, 2009 18:06
- Lokalizacja: Łomianki k.Warszawy
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 297
- Rejestracja: ndz 10 maja, 2009 18:06
- Lokalizacja: Łomianki k.Warszawy