Czy miał ktoś przyjemność "testować" dietę bezglutenową w hotelu Be Live Playa La Arena na Teneryfie?
http://www.fostertravel.pl/wakacje/hisz ... arena.html
http://www.travelplanet.pl/wczasy/hiszp ... 18218.html
To jedyny hotel na Wyspach Kanaryjskich, którego opis uwzględnia dietę bezglutenową ( http://www.google.pl/#hl=pl&biw=1609&bi ... 4078f9c713 )
Wyspy Kanaryjskie - Teneryfa
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Mój mąż testował. Generalnie hotel zapewniał pieczywo bezglutenowe extra, natomiast reszta dań była wskazywana bezposrednio ze szwedzkiego stołu do wyboru. W większości przypadków mąż jadł mięso grilowane, warzywa, owoce. Głodny na pewno nie chodził, choć hotel mógł rzeczywiście coś "extra" przygotować. Jednak ogólnie polecamy
Wiem, ze post jest juz dosc stary ale moze ktos sie jeszcze na wyspe wybiera wiec napisze...
my bylismy w hotelu Jacaranda i mielismy wyzywienie HB. Ja z corka jestesmy na bezglutenie i pomimo tego, ze hotel nic nie wiedzial o naszej diecie - glodne nie chodzilysmy. Chleba nie jadlysmy przez caly tydzien ale posilki byly tak roznorodne ( szwedzki stol) , ze nie bylo takiej potrzeby.
W trakcie pobytu oczywiscie zwiedzalismy rozne sklepy spozywcze i co mnie bardzo mile zaskoczylo - mnostwo art. zywnosciowych mialo napis sin gluten ( bez glutenu). Znalazlam tez chleb bezglutenowy, rozne sosy, wedliny, nawet moje ukochane malze w puszce - byly bezglutenowe. Chcialabym kiedys w Polsce miec taka roznorodnosc bezglutenowego jedzenia jak tam. A! I niespodzianka przy ktorej moje dziecko zaniemowilo: w MCDonaldzie maja zestaw dzieciecy bezglutenowy !!! Dla nas pobyt tam to byl raj
tamten tydzien moglby trwac wiecznie... 

W trakcie pobytu oczywiscie zwiedzalismy rozne sklepy spozywcze i co mnie bardzo mile zaskoczylo - mnostwo art. zywnosciowych mialo napis sin gluten ( bez glutenu). Znalazlam tez chleb bezglutenowy, rozne sosy, wedliny, nawet moje ukochane malze w puszce - byly bezglutenowe. Chcialabym kiedys w Polsce miec taka roznorodnosc bezglutenowego jedzenia jak tam. A! I niespodzianka przy ktorej moje dziecko zaniemowilo: w MCDonaldzie maja zestaw dzieciecy bezglutenowy !!! Dla nas pobyt tam to byl raj

W hotelu obok- Isabel hotel gdzie byliśmy w maju, było bardzo dobrze. Była informacja że jeśli jest ktoś kto ma dietę to należy to zgłosić kelnerowi. Ja tego nie zrobiłam ale i tak było bardzo fajnie. Jedzenie było bardzo różnorodne, więc mimo pobytu dwutygodniowego nie głodowałam
(wręcz przeciwnie przytyłam
)
Oczywiście miałam swoje niezawodne chrupki a z racji wyboru opcji HB zaopatrywałam się w pieczywo i ciastka w sklepie obok.
Gorąco polecam hotel szczególnie dla rodzin z dziećmi.

Oczywiście miałam swoje niezawodne chrupki a z racji wyboru opcji HB zaopatrywałam się w pieczywo i ciastka w sklepie obok.
Gorąco polecam hotel szczególnie dla rodzin z dziećmi.
-
- Nowicjusz
Ja byłam w ubiegłym roku i polecam sieć sklepów Mercadona. Podobno córka właściciela jest bezglutenowa i stąd takie piękne oznaczenia Sin Gluten. Ale serio, to jest bezglutenowy raj! Nawet na sokach jest oznaczenie, wszędzie. Znalazłam też kalmary w panierce, mrożone, do smażenia w domu-bezglutenowe! Chleb jest biały, tostowy, ale smaczny i miękki. Wakacje na Teneryfie dla bezglutenowych smakoszy, tam można się najeść wszystkiego:) Ah i w knajpach generalnie też bez problemu,bo ich kuchnia jest neturalnie bezglutenowa. Ja jadłam często grillowane ryby, owoce morza, albo sami gotowaliśmy.