Badania naukowe

Jak sama nazwa wskazuje...

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Ola
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Badania naukowe

Post autor: Ola »

Poszukiwane są osoby, które byłyby zainteresowane udziałem w badaniu panelowym dotyczącym diety bezglutenowej (pytanie skierowane wyłącznie do osób chorych na celiakię lub rodziców dzieci chorych na celiakię).

Osoby wstępnie zainteresowane proszone są o kontakt na priv (z podaniem adresu e-mail), w celu przesłania szczegółowych informacji.

Ola :-)
Awatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Małgorzata »

Kolejny raz luźno rzucony poważny temat!

Olu, a czy mogłabyś wszystkich tu obecnych forumowiczów potraktować poważnie i wyjaśnić im wszystkim najpierw o co chodzi??? Ja również dowiedziałam się o tych badaniach, ale w tej chwili czekam jeszcze na szczegóły od lekarza i dopiero wtedy opublikuję wszystko na forum. Jeśli się komunikuje coś ważnego publicznie to wypada wyjaśnić na czym sprawa polega, a nie odsyłać ludzi na prive, prawda?

Jeżeli masz jakąś prośbę lub ogłoszenie do forumowiczów bardzo proszę - traktuj nas poważnie, bo jesteśmy tu w przeważającej liczbie dorosłymi ludźmi i wolimy by nie traktowano nas z góry, a raczej po partnersku, myślę, że na to zasługujemy.
Obrazek
Awatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz

Post autor: GosiaM »

Małgorzata pisze:Kolejny raz luźno rzucony poważny temat!
Olu, a czy mogłabyś wszystkich tu obecnych forumowiczów potraktować poważnie i wyjaśnić im wszystkim najpierw o co chodzi???
Olu, moje zdanie jest dokładnie takie samo jak Małgorzaty. Napisz coś więcej dla wszytskich forumowiczów o co chodzi z tymi badaniami.
Ola
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: Ola »

Witam
Mnie poproszono tylko o umieszczenie informacji. Nie upoważniono mnie do informowania o szczegółach.

Jeżeli będą osoby zainteresowane, to zgłoszą się i otrzymają szczegółową informację od prowadzącego badania.

Ola
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Rafal_tata »

Osoby wstępnie zainteresowane proszone są o kontakt na priv
Mnie poproszono tylko o umieszczenie informacji. Nie upoważniono mnie do informowania o szczegółach.
Jeżeli będą osoby zainteresowane, to zgłoszą się i otrzymają szczegółową informację od prowadzącego badania.
No na prawdę... :D jak na dwa organizmy, które łączy jedna idea, i które chcą ze sobą współpracować, to forma daleka od ideału <aniol>

ps. z całym szacunkiem, ale Celiakia.pl to społeczność, i w temacie diety bezglutenowej chyba najbardziej aktywna w Polsce...
Awatar użytkownika
Patka

Post autor: Patka »

przecież co to za problem sie dowiedziec lub w dobie Internetu zalogować, przedstawić siebie i badania przecież to interes tej osoby, a "celiaki" poświęca zapewne nieodpłatnie ;) swój czas :)
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: kabran »

Badania naukowe jako takie często bywają otoczone pewną tajemnicą i to jest zrozumiałe. Każdy kto choć raz brał udział/robił coś takiego, wie o tym. Ale są chyba pewne granice tajności. Przypuszczam, że nie jest to jakiś projekt NASA, więc może jednak jakieś szczególiki, choćby niewielkie, zanim ktoś zaangażuje się emocjonalnie i dostanie po łapkach? ;)
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Awatar użytkownika
lucka
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: lucka »

Popieram kabran.
A prawda zawsze leży gdzieś po środku....... ;)
Ostatnio zmieniony pn 26 lut, 2007 14:44 przez lucka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Awatar użytkownika
GUTEK
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: GUTEK »

Ja też chcę wiedzieć więcej, zanim się zgłoszę do tych badań.
Na diecie od 15.03.2011
Awatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Małgorzata »

Szczegóły będę znać za dwa dni, wtedy też umieszczę dokładną informacje od lekarza na temat tych badan. Wiem tyle, że to badania na skalę ogólnoeuropejską i będą do nich zaproszone kobiety w ciąży lub ciążę planujące, w rodzinie których występuje celiakia (lub same ją mają).
Warunki będą bardzo atrakcyjne, a badania nie są żadną tajemnicą :)

Ale o wszystkim poinformuję szczegółowo wkrótce.

I ponawiam apel - jeśli ktoś informuje o czymś ważnym na tym forum niech niepotrzebnie nie stwarza atmosfery tajemniczości i traktuje forumową społeczność z szacunkiem. Jeśli moja wypowiedź wcześniejsza była zbyt ostra - przepraszam, nie mam zamiaru nikogo obrażać, ale uważam, że warto to było podkreślić. Po prostu.
Obrazek
ODPOWIEDZ