reakcje na przypadkowo spozyty gluten
Moderator: Moderatorzy
- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
@Black Sheep: Skoro dobrze się czułeś na diecie Dukana, dlaczego ją porzuciłeś? Może pomagała Ci ketoza, Mi zdecydowanie dieta ketogeniczna pomaga; po zjedzeniu dowolnego cukru jestem do niczego. Ale też jestem na dostępne mięsa, jajka i mleko uczulony... Więc zostaje głodówka, ale tej z kolei nie umiem konsekwentnie utrzymać
. I tak tracę dzień za dniem i neurony, wbijając jednak ten cukier w krzyże.

[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
- Grażyna
- Aktywny Forumowicz
- Kontakt:
Każdy składnik pokarmowy może uczulić. Na naszym forum są osoby uczulone na ryż (niektóre nawet i na ryż i na kukurydzę, co ogromnie utrudnia stosowanie diety bezglutenowej na codzień).karmelwy pisze: A jeśli chodzi o uczulenie na inny składnik ?! no to chyba jest bardzo małe prawdopodobieństwo abym był uczulony na ryż?
Niestety, fakt, że jesz dużo ryżu i do tej pory nic Ci nie było, o niczym nie świadczy. Wręcz przeciwnie. Istniej prawdopodobieństwo że jadłeś za dużo jak na wytrzymałość Twojego organizmu i się uczuliłeś.karmelwy pisze: Nigdy mi nic nie było a jem go bardzo dużo... więc to odpada...
- Magdalaena
- -#Moderator