Bardzo dobra ksiazka-polecam

Jak sama nazwa wskazuje...

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alicja
Nowicjusz
Nowicjusz

Bardzo dobra ksiazka-polecam

Post autor: alicja »

Polecam ksiażke CAROL FENSTER "Dieta bezglutenowa".
Autorka jest osobą chora na celiakię,zadbała o to by w diecie bezglutenowej zachować wystarczającą ilosć składników odżywczych,diete mogą stosować osoby które nie tolerują produktów mlecznych.
Dzięki tej książce bedziecie mogli zjeść pizzę lub maczać chleb w gęstym sosie.
Oprócz tego znajdziecie:makarony,zupy sosy i dresingi,dania główne,desery,dania śniadaniowe oraz ukryte żródła glutenu,strony internetowe gdzie można odwiedzić w poszukiwaniu produktów bezglutenowych.
Jest tu aż 250 przepisów,można ją nabyć w KLUBIE DLA CIEBIE za 19,90zł,naprawdę polecam [/i][/b]warto.

Mama Agnieszki 6 lat :D
asia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: asia »

W EMPIKU w Warszawie też można ją dostać ale kosztuje więcej.
Pozdrawiam Asia.Obrazek
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: kabran »

Książka owszem, ciekawa. Tylko przepisy są raczej nie na polskie realia. Same mixy mąk stosowanych do wypieków wprawiają w lekkie osłupienie. Ale jak się założy, że będzie się używać mąki z Bezglutenu albo Glutenexu, to może chyba być. Ciekawa jestem, czy ktoś robił już coś wg tej książki? Jak to wychodzi i jak smakuje? Bo ja ciągle się przymierzam, ale jakoś nie mam odwagi. :D Najciekawsze jest chyba na końcu - mam na myśli tabele wymienników i zastosowanie poszczególnych składników. I jeszcze jedno: przepisy są raczej trudne do adaptacji, jeśli ktoś oprócz celiakii ma jakieś alergie lub nietolerancje, bo prawie wszędzie jest mleko i jajka.
Awatar użytkownika
katarzyna
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: katarzyna »

Witam.Chciałaby polecić książke która od 3 lat jest miom przewodnikiem od kiedy zdiagnozowano moją córke.Autorzy Jolanta Rujner,Barbara A.Cichańska "Dieta bezglutenowa i bezmleczna dla dzieci i dorosłych.Oprócz informacji na temat celiakii i alergii ma mnustwo przepisów sprawdzonych osobiście u nas w domu.Są też porady prawne dla chorych na celiakie.Jest napisana w bardzo przystępny sposób.Pozdrawiam serdecznie Kasia.
kasia
ODPOWIEDZ