espressivo pisze:
hmm... nie wiedziałam o tym... gluten przenosi się z wafelka na lód? jeżeli tak, to chyba nie na cały...
![<mmm>](./images/smilies/eusa_think.gif)
No jasne że nie na cały - gluten przechodzi na lód tylko tam gdzie się wafelek rozpuści... Tylko skąd wiadomo gdzie jest granica? 2 cm warstwy lodu? 1 cm? A może tylko pół cm??
Dlatego lepiej wziąć loda w pucharku lub w plastiku.
Ostatnio na grillu... Znajomy robił bejce do karczku i wlał do bejcy pół piwa. Już nie powiem jak mi było przykro bo po pierwsze napaliłam się na ten karczek jak głupia przez cały dzien, wszyscy jedli sobie mięsko z grilla (poza moim kochanym mężem który postanowił się ze mną solidaryzować), a po drugie taki numer wywyneli mi moi przyjaciele, co do których miałam od jakiegoś czasu pełne zaufanie w kwestii mojej diety.
Najpierw usłyszałam że się gluten wytopi na grilu
A potem, że przeginam
Muszę przyznać, że ta druga wypowiedź zabolała mnie bardziej... pierwsza może wynikać z niewiedzy , ale druga naprawdę mnie zabolała.
Swoją drogą fajnie by było gdyby się gluten "wytapiał". Wsadzasz takiego panierowanego kotleta na patelnie i po pięciu minutach wyciągasz bezglutenowego
![n ;)](./images/smilies/004.gif)