Ostatnio niebylo mnie tutaj bo bylam poza granicami kraju ale milo mi poinformowac ze jestem ze szczecina :-) Pozdrawiam i z checia nawiaze kontakt :-)
1997:diagnoza zanik kosmków jelitowych 3go stopnia
2008: diagnoza brak zaniku kosmków jelitowych
:-))
aktualnie na diecie www.celiakia.nom.pl www.celiakia.phorum.pl
Jestem jednoczesnie zdiagnozowanym "celiakiem", czlonkiem i działaczem w Stowarzyszeniu Osób Chorych Na Celiakie. Siedzibę głowną mamy w Gorzowie Wlkp. ale i w Szczeninie jest oddział Stowarzyszenia tylko chwilowo bierny ze wzgledu na brak ludzi... a raczej brak ich zainteresowania, niestety. Napewno jest nas wiele w Szczecinie i mozemy sobie wzajemnie pomagac. Mamy jeszcze oddziały w Poznaniu i Miedzyrzeczu. A przy odrobinie dobrej woli i checi takie oddzialy moglyby powstac w kazdym miescie....Pomyslcie o tym i dajcie znac.
Pozdrawiam
Iza Rzeczynska
Jestem ZA!!
Od jutra zaczynam dietę, teoretycznie - bo nie wiem co bede jadla (chodzi głownie o pieczywo, bo w Stargardzie jak na razie znalazlam tylko ryzowe Sonko, a ja nie przepadam za tym `papierem"
nie ma nas więcej w zachodniopomorskim??
Hejooo, kolejna Aneta, połowicznie ze Szczecina się zgłasza Ze Szczecina pochodzę i bywam tam na weekendy, a mieszkam aktualnie w Berlinie. Celiakia jeszcze nie 100%, ale wyniki będą w poniedziałek i po USG u szczecińskiego specjalisty i po objawach zapowiada się dietka bezglutenowa.... Dziwi mnie że tak mało osób ze Szczecina się rejestruje - w końcu to całkiem niemałe miasto