Jak zrobić naleśniki na parze..
Moderator: Moderatorzy
Jak zrobić naleśniki na parze..
Witam:) Zostało mi polecone abym całkiem odrzuciła smażenie a przeszła na parowar mam a nie używam.. można w końcu na nim ,,ugotować'' wszystko..ale np: jak zrobić na nim naleśniki? nie mam pojęcia czy są jakieś specjalne cieniutkie deseczki czy coś? aby się dobrze ugotowały i nie przywierały..?(i ogólnie weszły do parowaru) W ogóle ktoś robił juz cos takiego?? 

Może zedrzesz sobie łokcie i kolana,
ale warto jeśli uda się trafić w dziesiątkę...
-Mia Hamm-
-Na diecie od Kwietnia 2010- Października 2010
-Mia Hamm-
- elevinka86
- Aktywny Nowicjusz
Kiedyś miałam patelnie teflonową.. tak przynajmniej nam ją wciśnięto byla dobra.. ale chociaż troszkę trzeba było dać tego tłuszczu..
(co później doszliśmy do wniosku ze to nie oryginał)niestety nie ma pieniążków aby sobie ją zakupić:) W sumie to właśnie zauważyłam że jak teraz jestem na diecie to puki jem gotowane itp jest super a tylko nawet te głupie naleśniki usmażę(na oliwie z olivek malutko na prawdę) i jest źle i jak piekę coś to też jest źle..
martini sajgonek nigdy nie jadłam i nie robiłam poczytam trochę o nich i zobaczymy co to za cudeńka:)
i ta folia nie przywierała do nich?

a ile czekałaś aż się hm.. ,,zrobią''elevinka86 pisze:wlewałam na płaski duży talerz tyle ciasta co na patelnie i przykrywałam folią streczową.

Może zedrzesz sobie łokcie i kolana,
-Mia Hamm-
-Mia Hamm-
- elevinka86
- Aktywny Nowicjusz
A propos patelni teflonowych - czy coś jest drogie, czy nie, to oczywiście sprawa względna, ale moim zdaniem względnie niedrogie, a dobre patelnie teflonowe można dostać w Ikei.
Np. taka za 50 zł, z grubym dnem (to ważne) i powłoką teflonową - spokojnie powinno się na niej usmażyć naleśniki z powiedzmy jedną - dwiema łyżkami oleju w cieście, bez tłuszczu na samej patelni. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00129456
Np. taka za 50 zł, z grubym dnem (to ważne) i powłoką teflonową - spokojnie powinno się na niej usmażyć naleśniki z powiedzmy jedną - dwiema łyżkami oleju w cieście, bez tłuszczu na samej patelni. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00129456