titrant
bez cukru z buraka to jest mleko np kozie 1/2 litra kartonach, W supermarkecie około 5 zl , na dworcu krakowskim w Organicu chcą za to samo mleko ponad 6 zł wszelkie namiastki mleka z ryżu czy soi to mi jakoś nie podchodzą , kokosowe za tłuste za sztuczne . Próbowałam na bez laktozowym krowim ale jednak nie , kozie lepiej i spokojnie przyjmuje , próbowałam 2 x i póki co jest ok . Trzeba wziąć pod uwagę ze wszelkie skrobie typu mąka to tez nośniki podwyższonego cukru a w tych sztucznych mleczkach bywa dodatków sporo . Przeginanie z Xlylitolem mam nadzieje przejdzie Tobie , wpłynie na to fakt że w ogóle możesz coś słodkiego . Trzeba uważać bo owszem to jest bezalkoholowy zamiennik cukru i bimbru na tym nie upędzisz ( ponoć ) jednak nadmiar może zaszkodzić, taka pól kilowa paczka ksylitolu to na ponad miesiąc powinna wystarczyć , Rano i wieczorem do herbaty lub kawy mniej niż pół łyżeczki, możesz to zamiennie ze stewią ( o ile możesz w ogóle stewie ) czasem na zbyt kwaśnawe owoce i finito

i przy urodzinach ciasto na bez cukrowym cukrze

))))))))))))) od bez cukrowego cukru tez waga rośnie jak zauważyłeś , i nie tylko Tobie
Jak poczujesz się lepiej odtruty ta wściekła ochota na słodycz przejdzie , tak mniemam.
Owszem zmiana diety trochę może i kosztuje na pocżątku, stopniowo dokupuj to co potrzebne by ułatwić sobie trawienie i gotowania ;)są tańsze sklepy i droższe . Soki w Auchanm są tańsze niż w jakimś Organicu choć ta sam firma .
Nie wiem co jadasz przy takim warsztacie kucharskim jak kuchenka elektryczna i garnek .
Jak potrafisz w tym ugotować kasze bez przypalenia ? Czy wiesz jak gotować na sitku czyli na parze pod pokrywką

Garnuszek do gotowania na parze bambusowy to około 40 - 50 zł i jeszcze musi pasować do Twojego garnka , są za około 40 zł metalowe. Jarzyny w ten sposób gotowane są zdecydowanie smaczniejsze , a wodnista zawartość można zastosować jako sos po dodaniu dozwolonej mąki, lub zrobić zupę z warzyw z pary , mam to wszystko jednak inny smak .
Nauka zarządzania własnym budżetem to i owszem zadanie poważne , oj tak